Watch Medier

Danske børsselskaber godt rustet til brexit

Selv om Coloplast, Pandora og ISS er særligt udsatte og kan forvente en mærkbar effekt, når briterne forlader EU, vurderer Sydbank i en ny analyse, at de danske børsnoterede selskaber er stærkt positioneret til selv et hårdt brexit.

En dagligdag med store lastbilkøer ved Den engelske Kanal er en af mange forudsigelser om brexit. | Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP / AFP

En ny analyse fra Sydbank vurderer, at de danske aktier er stærkt rustet til et brexit, selv om visse selskaber vil blive ramt. Udsigten til et hårdt brexit bliver dog mere og mere fremtrædende, og det kan få konsekvenser for de enkelte aktier.

Det skriver Børsen.

Forhandlingerne mellem EU og Storbritannien er gået i hårdknude, og risikoen for et hårdt brexit er større end nogensinde.

Sådan lyder det fra Sydbanks analyse, som undersøger, hvordan de største danske børsselskaber vil blive påvirket af både et blødt og hårdt brexit.

"Set over en bred kam vurderer vi, at de danske aktier er stærkt positionerede selv i tilfælde af et hårdt brexit, der ikke bør ramme de hjemlige aktier hårdere end andre europæiske aktiemarkeder. Tværtimod," siger Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef i Sydbank, til Børsen.

I analysen fremhæves Coloplast, Pandora og ISS som særligt udsatte aktier, der kan forvente en mærkbar effekt, når briterne forlader EU - alligevel fastholder Sydbank sin købsanbefaling af blandt andet Pandora.

Henrik Henriksen, chefstrateg i Velliv, forventer at se enkeltaktier reagere markant, hvis et hårdt brexit bliver aktuelt.

"Som investor herhjemme bør man kigge på de selskaber, man investerer i, og hvorvidt det er nogen, hvor Storbritannien dækker en del af deres aktivitet. Det kan være godt, hvis der kommer en aftale, og det kan være skidt, hvis der ikke kommer en," uddyber han over for Børsen.

Som aftalen lyder nu, skal en handelsaftale mellem parterne falde på plads inden årets udgang.

 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs