Watch Medier

Danske børsselskaber godt rustet til brexit

Selv om Coloplast, Pandora og ISS er særligt udsatte og kan forvente en mærkbar effekt, når briterne forlader EU, vurderer Sydbank i en ny analyse, at de danske børsnoterede selskaber er stærkt positioneret til selv et hårdt brexit.

En dagligdag med store lastbilkøer ved Den engelske Kanal er en af mange forudsigelser om brexit. | Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP / AFP

En ny analyse fra Sydbank vurderer, at de danske aktier er stærkt rustet til et brexit, selv om visse selskaber vil blive ramt. Udsigten til et hårdt brexit bliver dog mere og mere fremtrædende, og det kan få konsekvenser for de enkelte aktier.

Det skriver Børsen.

Forhandlingerne mellem EU og Storbritannien er gået i hårdknude, og risikoen for et hårdt brexit er større end nogensinde.

Sådan lyder det fra Sydbanks analyse, som undersøger, hvordan de største danske børsselskaber vil blive påvirket af både et blødt og hårdt brexit.

"Set over en bred kam vurderer vi, at de danske aktier er stærkt positionerede selv i tilfælde af et hårdt brexit, der ikke bør ramme de hjemlige aktier hårdere end andre europæiske aktiemarkeder. Tværtimod," siger Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef i Sydbank, til Børsen.

I analysen fremhæves Coloplast, Pandora og ISS som særligt udsatte aktier, der kan forvente en mærkbar effekt, når briterne forlader EU - alligevel fastholder Sydbank sin købsanbefaling af blandt andet Pandora.

Henrik Henriksen, chefstrateg i Velliv, forventer at se enkeltaktier reagere markant, hvis et hårdt brexit bliver aktuelt.

"Som investor herhjemme bør man kigge på de selskaber, man investerer i, og hvorvidt det er nogen, hvor Storbritannien dækker en del af deres aktivitet. Det kan være godt, hvis der kommer en aftale, og det kan være skidt, hvis der ikke kommer en," uddyber han over for Børsen.

Som aftalen lyder nu, skal en handelsaftale mellem parterne falde på plads inden årets udgang.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs