Watch Medier

Det blå erhvervsliv får ny klyngeoperatør

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har udpeget Maritime & Logistics Innovation Denmark, der forkortes Marlog, som samlende klyngeoperatør for de maritime erhverv og logistik i Danmark.

Anne H. Steffensen | Foto: Danske Rederier - PR

Indsatsen for vidensamarbejde og fremme af innovation på tværs af de maritime erhverv og logistik i Danmark bliver nu samlet under én hat: Den såkaldte klyngeoperatør Marlog (Maritime & Logistics Innovation Denmark).

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har netop udpeget MARLOG som klyngeoperatør. Det vil sige, at Marlog bl.a. får ansvaret for at kanalisere offentlige midler til fremme af innovation og vidensamarbejde i sektoren.

Marlog bygger videre på de maritime klyngeorganisationer Maritimt Center for Optimering og Drift, Fyns Maritime Klynge og Maritime Development Center samt Transportens Innovationsnetværk og viderefører mange af de eksisterende indsatser og projekter.

Det er blandt andet aktiviteter, der kan skubbe på udviklingen inden for grøn omstilling og digitalisering i virksomhederne.

Klyngeoperatøren, som er blevet etableret i år, er kommet til verden i tæt samarbejde med en række brancheorganisationer som Danske Rederier, Danske Maritime, Danske Havne og Dansk Transport og Logistik. Marlog er organiseret som en forening med kontorer i København, Frederikshavn, Svendborg, Esbjerg og Rønne.

Adm. direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, sidder i bestyrelsen for MARLOG og udtaler i en meddelelse om valget af den nye klynge:

"Vi har samlet alle gode kræfter inden for det maritime og logistik under samme paraply, og udpegningen fra Erhvervsfremmebestyrelsen er en blåstempling af klyngen, der nu for alvor kan komme i gang med arbejdet. Jeg ser frem til, at MARLOG søsætter nye projekter, der kan være med til at fastholde Danmarks position som førende søfartsnation."

Det Blå Danmark og logistik-aktører etablerer ny klynge 

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs