Watch Medier

Dansk televirksomhed går ind på privatmarkedet for fibernet

For første gang begynder Globalconnect at koble private hjem op på sit fibernet i Nordsjælland efter hidtil kun at have henvendt sig til erhvervsmarkedet. Dermed eksekverer telekoncernen de tanker, som topchef Martin Lippert har givet udtryk for i flere interview.

Martin Lippert gør nu alvor af sine planer om at få privatkunder ind på Globalconnects fibernet. | Foto: Sturlason/Globalconnect/PR

Globalconnect gør nu alvor af sine strategiske tanker om at levere fibernet til private, skriver Berlingske.

I første omgang får 1700 husstande i den nordsjællandske by Liseleje gravet fiberkabler ned fra Globalconnect, men på sigt er målet at koble 100.000 husstande på televirksomhedens fibernet, der hidtil har været forbeholdt 28.000 erhvervskunder herhjemme.

"Når vi er ude med fiberen i forvejen, kan vi lige så godt bruge den til at koble boligområder på. Der er relativt mange sorte pletter i Danmark, og der er en stor fordel i at være den første, der kommer med fiberforbindelser i et område," siger topchef Martin Lippert til Berlingske og tilføjer, at det ikke er så attraktivt at være nummer to eller tre.

Globalconnect har også kig på Tikøb, Lemvig og Lejre og vil stå for selve infrastrukturen, men vil lade andre virksomheder om at levere internettet via fiberkablerne.

Tilkoblingen af husstandene i Liseleje sker efter et længere tilløb.

I januar 2019 kunne ITWatch fortælle, at Martin Lippert øjnede muligheder i privatmarkedet efter den vellykkede fusion med norske Boradnet. Siden, i november sidste år, gik han mere i dybden med sine strategiske overvejelser og sagde til ITWatch, at de 100.000 privatkunder skal kobles op inden for fem år.

"Jeg skal drive rent infrastrukturselskab. Jeg vil bygge drive og drifte fiberbaseret netværk og danne plads og muligheder for alle, der vil udsende streaming og andre indholdstjenester. Det kan være boligforeninger, der sidder fast i eksempelvis Yousees net. Vi er ved at bygge vores organisation op og venter at lave vores første opkoblinger i andet halvår 2020," sagde han.

Ny landechef: Globalconnect skal være en smidigere samarbejdspartner

Globalconnect varmer op til solide investeringer 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs