Norwegian åbner med 14 ruter fra Kastrup i vinterprogrammet

Selv om der løbende vil blive justeret på ruterne, er Norwegian klar med 14 ruter ud af Danmark fra slutningen af oktober. Selskabets nye trafiktal for september viser dog en meget lav belægning i flyene.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH
AF RITZAU FINANS

Når vintertrafikprogrammet træder i kraft fra slutningen af oktober, vil flyselskabet Norwegian i første omgang tilbyde 14 ruter ud af Københavns Lufthavn i Kastrup.

Det skriver branchesitet Check-In.

Der er tale om ruterne til Aalborg (27 ugentlige afgange), Alicante (tre), Amsterdam (to), Berlin Schönefeld (fire), Chania (to), Gran Canaria (én), Krakow (to), London Gatwick (fem), Malaga (fire), Nice (tre), Oslo (syv), Palma Mallorca (to), Prag (to) samt Stockholm (fem).

Der vil løbende blive foretaget justeringer, skriver Check-IN

I begyndelsen af coronakrisen lukkede Norwegian helt ned for udelukkende at operere indenrigs i Norge. Siden er flyselskabet vendt tilbage på en række internationale ruter – herunder på det danske marked, selv om dette først skulle være sket i 2021, oplyser Check-In.

Halvtomme fly

I de trafiktal for september, som Norwegian har lagt frem tirsdag, fremgår det dog, at selskabet - i hele sit rutenet - fløj med blot en tiendedel af de passagerer, som selskabet fløj med i september sidste år.

Og de få fly, der kom i luften, var næsten bogstaveligt talt halvtomme. Flyene havde en belægning på 52,8 procent.

Dermed var der i september 319.370 passagerer i Norwegians fly. Til sammenligning havde Norwegian med flere fly i luften 3,3 millioner passagerer i september sidste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også