Watch Medier

Lundbeck klar til at udstede obligationer for 3,7 milliarder

Onsdag kan medicinalvirksomheden Lundbeck være parat til at udstede obligationer for op mod 500 mio. euro eller omkring 3,7 mia kr. Udstedelsen blev i foråret droppet på grund af de kraftige kursudsving på børserne under coronakrisens begyndelse.

Lundbeck skal bruge pengene fra de nye obligationer til at betale anden gæld. | Foto: Jens Dresling

Den børsnoterede danske medicinalkoncern Lundbeck er klar til at udstede obligationer for 500 mio. euro så tidligt som onsdag, hvis efterspørgslen er der.

Det bekræfter Palle Holm Olesen, vicedirektør, investor relations, over for Ritzau Finans.

Ifølge ham var det planen, at Lundbeck ville afsøge obligationsmarkedet i foråret, men så ramte coronakrisen

"Der blev det hele ekstremt volatilt, så der var ikke mulighed for at gøre det. Nu er vi ude at snakke med investorer, og så må vi se, om der er en stærk nok interesse for det," siger Palle Holm Olesen.

"Hensigten med obligationsprogrammet er, at det skal være gældsneutralt, så vi bruger provenuet til at betale anden gæld," fortsætter han.

Der er tale om obligationer, der løber i syv år, og ifølge Bloomberg ventes obligationerne at få ratingen BBB- af ratingbureauet Standard & Poors.

Næsten tom pipeline og intet momentum – investorerne flygter fra Lundbeck

Lundbecks dyrtkøbte migrænemiddel fik svær start: "Jeg ville helt klart ikke have valgt at lancere midlet under en global pandemi, hvis jeg havde haft andre muligheder" 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs