Watch Medier

APM Terminals ser vækstmuligheder under coronapandemien

Investeringerne i havneindustrien vil falde drastisk frem mod 2025 på grund af coronakrisen. Det kan være med til at skabe muligheder for APM Terminals, siger topchef til Børsen.

Morten Engelstoft, topchef hos APM Terminals. | Foto: PR-FOTO

Manglende investeringslyst i havneindustrien kunne umiddelbart lyde som en dårlig ting for Mærsks havnedivision. Men selskabet ser selv muligheder for APM Terminals' fremtid.

Ifølge investeringshuset Drewry vil planlagte investeringer i udvidelse og modernisering af havneterminaler falde med 40 pct. mod 2025. Det er dog godt nyt for forretningen, mener Mærsk.

Det skriver Børsen.

"Vi har været igennem nogle år, hvor investeringerne har været uforholdsmæssigt høje, og det presser priserne op, når man skal vinde nye koncessioner. Hvis det passer, at investeringerne vil stilne af, kan det være med til at levere bedre marginer i vores forretning," siger Morten Engelstoft, der er topchef hos APM Terminals og medlem af direktionen i Mærsk, til Børsen.

Selskabet overvejer nu en ny investeringsplan med fokus på marginforbedring.

Mere fra Watch Medier

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

I et nyt regnskab oplyser Arriva Danmark, at den danske forretning skal sælges til en eller flere investorer. Dermed bekræftes forlydender om, at ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn, vil af med de danske aktiviteter.

Stort dansk cateringfirma solgt til tysk aktør

Ejerne af Det Danske Madhus - herunder stifterne og kapitalfonden Polaris - har solgt virksomheden til en familieejet tysk cateringvirksomhed. Det Danske Madhus er specialiseret i færdige måltider til ældre i de danske kommuner.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs