Watch Medier

Dansk robotvirksomhed får saltvandsindsprøjtning på 108 millioner

Agrointelli har sikret sig en stor kapitaltilførsel, der skal give mulighed for en international førerposition inden for selvkørende robotter til markarbejde. Statens investeringsfond, Vækstfonden, og en privat kapitalfond ejer nu hver 25 procent af aktierne.

Foto: AgroIntelli / PR

Iværksættervirksomheden Agrointelli, der producerer selvkørende mark-robotter, har fået en stor saltvandsindsprøjtning.

Selskabet har netop rejst 108 mio. kr. i lån og egenkapital i en investeringsrunde, der betyder, at Vækstfonden og kapitalfonden Nordic Alpha Partners Fund fremover tegner sig for hver 25 pct. af aktierne i selskabet.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Med investeringen kan vi bevare det momentum, som vi har bygget op," siger adm. direktør og stifter af Agrointelli, Ole Green, til AgriWatch.

Han fortæller, at investeringen skal være med til at sikre Agrointelli en international førerposition inden for landbrugsrobotter gennem skalering af produktion og salg af Agrointellis robot.

Investeringen fra Vækstfonden sker gennem Danmarks Grønne Fremtidsfond, og Agrointelli er dermed den første virksomhed, der får en investering fra den milliardstore fond, som blev lanceret i efteråret 2019.

"Agrointelli taler lige ind i Danmarks styrkeposition som landbrugsland og fødevareproducent. Det er et af vores store eksportområder og et område, hvor vi skal blive ved med at innovere os selv – og det gør Agrointelli," siger Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden, i pressemeddelelsen.

Underskud i 2019

Agrointelli blev etableret i 2015 og har i dag 23 medarbejdere og base i Agro Food Park i Aarhus.

Selskabet offentliggjorde i slutningen af september regnskab for 2019.

Her kom selskabet ud med et underskud på 6,9 mio. kr. efter skat mod minus 2,7 mio. kr. i 2018. Samtidig faldt virksomhedens bruttofortjeneste faldt fra 6 mio. kr. til 2 mio. kr. i perioden.

"Regnskabet er efter forventningerne. Investeringen i at lave robotten (produktet Robotti, red.) er betydelig, og det slår igennem, at det er en rejse, der koster," siger Ole Green om regnskabet.

Agrointelli distribuerer landbrugsrobotterne gennem forhandlernetværk i bl.a. Skandinavien, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet og Holland.

Læs mere her:

Robotvirksomhed om friske millioner: "Vi kan ikke vente på organisk vækst"

Robotvirksomhed lander millionunderskud og forventer nyt underskud i år

Robotvirksomhed vil leje ti markrobotter ud inden foråret

Dansk robotvirksomheds eksportdrømme er bremset af coronavirus

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Vores sites – gå på opdagelse i alle vores nyheder om dansk og internationalt erhvervsliv

Vil du vide mere om en bestemt branche eller et bestemt område? Watch Medier dækker dansk erhvervsliv tættere end noget andet medie og udgiver desuden en række internationale sites. Se mere herunder.