Opkøbsplaner får Boozt til at søge børsnotering i København

Onlineforhandleren af mærkevaretøj Boozt vil nu også børsnoteres i København og udstede 10 procent nye aktier. Firmaet, der allerede er børsnoteret i Sverige, ønsker at bruge pengene fra de nye aktier til opkøb.
Boozt-topchef Hermann Haraldsson. | Foto: Jonas Olufson
Boozt-topchef Hermann Haraldsson. | Foto: Jonas Olufson
AF RITZAU FINANS og FINANSWATCH

Online-stormagasinet Boozt vil supplere sin børsnotering i Sverige med en notering på Nasdaq Copenhagen, oplyste selskabet mandag. Samtidig vil selskabet gennemføre et udbud af nye aktier inden udgangen af i år.

Udbuddet vil være på 5.737.085 nye aktier svarende til cirka 10 pct. af selskabet ordinære aktier.

"Det er med en vis portion glæde, at jeg i dag kan fortælle om Boozts planer om at rejse kapital i forbindelse med en notering på børsen i Danmark," siger Hermann Haraldsson, der er medstifter og topchef i Boozt.

Han påpeger desuden, at selskabet, de rhar hovedkvarter i Malmø, betragter sig selv som et Øresunds-selskab. Derfor ser han det som naturligt at være noteret både i Sverige og Danmark.

"En dansk notering og et muligt udbud af nye aktier vil give os endnu bedre grundlag for at udnytte attraktive markedsmuligheder. Vi forventer en vækst i 2020 på 20-25 pct. og en omsætning på mer end 4,1 mia. svenske kr.," oplyser topchefen.

Opkøbsplaner

Pengene fra den planlagte børsnotering og kapitaludvidelse i København skal således bruges til opkøb, for tæller topchefen.

"Pengene er øremærket opkøb, men de er uspecificeret. Vi har ikke et objekt i sigtekornet," pointerer Hermann Haraldsson.

"Der er en masse grøde på vores marked nu. Vi regner med, at der inden for de næste 6-12 måneder vil være nogle interessante muligheder. Så vil vi gerne have lidt tørt krudt, så vi kan agere hurtigt," siger han.

Det vil ifølge koncernchefen typisk ikke være konkurrenter, som Boozt vil gå efter.

"Det vil typisk være noget, der kan styrke vores kategorier eller gå ind i nogle segmenter, der kan styrke vores position," fremhæver han.

"Det kan også være teknologi. Noget, der kan styrke vores teknologiske profil. Eksempelvis teknologier, der kan hjælpe med at finde den rettet størrelse eller lagerteknologier," fortsætter koncernchefen.

Boozt blev børsnoteret i Stockholm i 2017, og oprindeligt var idéen at børsnotere selskabet i København, idet det var startet af danskere og danske investorer bakkede selskabet op hele vejen til børsnoteringen.

Danske investorer er største aktionærer

"Vores to største investorer er Sampension og ATP. På den måde er det naturligt for os at være i København, og Danmark er vores største marked," siger koncernchefen.

"Vi har egentligt bare ventet på anledningen til at lave en notering i København. Der er en kapitaludvidelse en god anledning. Også for at få noget likviditet i aktien," siger han.

Boozt planlægger, at sælge aktier til både private og institutionelle investorer, men Hermann Haraldsson håber på, at der vil blive en overvægt af private investorer.

"Mange af vores kunder har penge at investere for, og jeg håber, at de har lyst til at investere i deres yndlingsbutik," siger han.

Danske Bank skal stå for børsnoteringen

Boozt har peget på Danske Bank som såkaldt Global Coordinator og Bookrunner, hvilket vil sige, at banken står for selve arbejdet med at planlægge hele børsnoteringen. Det gælder også gennemgangen af virksomheden, udarbejdelsen af prospektet samt kontakten til advokater og revisorer. Bookrunners har opgaven med at fastsætte prisen på aktierne sammen med udbyderen og fordele aktierne til interesserede investorer.

Forleden fik Danske Bank en tilsvarende opgave i forbindelse med børsnoteringen af Huscompagniet sammen med Citigroup og Nordea Danmark.

Boozt har besluttet at fremskynde regnskabet for tredje kvartal til 5. november fra tidligere 18. november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også