Watch Medier

Store finansfirmaer går længere end krævet med whistleblowerordninger

Mange finansvirksomheder er gået meget længere med whistleblowerordninger, end loven kræver. Det viser et rundspørge blandt 20 af de største finansvirksomheder i Danmark.

Med hvidvaskloven i 2014 blev alle finansvirksomheder forpligtiget til at oprette interne whistleblowerordninger. | Foto: Sydbank/PR

I 2014 gjorde en ny hvidvasklov det lovpligtigt for alle finansvirksomheder med over fem medarbejdere at have en whistleblowerordning. I de efterfølgende år har en lang række skandaler i finanssektoren vist, at en sådan ordning rent faktisk er tvingende nødvendig.

FinansWatch har i en rundspørge spurgt 20 af de største finansvirksomheder - både banker og forsikrings- og pensionsselskaber - om deres ordning. Og rundspørgen viser, at mange virksomheder faktisk er gået meget længere end lovkravet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Life science-branche har sparket døren ind til Christiansborg

Eksplosiv vækst, samfundsengagerede topchefer og en bevidst lobbyindsats har gjort det muligt for life science-industrien at sparke døren op og få politikerne i tale, lyder det fra centrale aktører i branchen efter flere års store politiske gennembrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs