Watch Medier

Verdens hidtil største børsintroduktion på vej i Kina

FintecH-selskabet Ant Group, som driver betalingsselskabet Alipay, tegner til at foretage en rekordstor børsintroduktion i Shanghai og Hongkong, som således vil overgå den hidtidige rekord - børsintroduktionen af det saudiske olieselskab Aramco.

Ant Group kan blive værdisat til knap 2000 mia. kr. | Foto: STR/AFP / AFP

Fintech-giganten Ant Group har løftet sløret for værdiansættelsen på onshore-delen af koncernens børsintroduktion 5. november. Børsintroduktionen står til at blive verdens største og langt overgå verdens hidtil største børsintroduktion - olieselskabet Saudi-Aramco, der rejste 29 mia. dollar.

Selskabet har prissat aktierne på Shanghai Stock Exchange til 68,8 yuan per aktie, mens aktierne på Hong Kong Stock Exchange prissættes til 80 Hongkong-dollar per aktie.

I alt noteres omkring 3,3 mia. aktier, som fordeles ligeligt mellem de to børser, og samlet vil Ant Group rejse omkring 34,5 mia. dollar fra parallelnoteringen, skriver Bloomberg News.

Det giver en samlet markedsværdi på 314,5 mia. dollar, idet Bloomberg News vurderer, at markedsværdien før børsnoteringen, er 280 mia. dollar.

I danske kr. giver det en markedsværdi på lige under 2000 mia. kr.

De strategiske investorer, der tegner sig for 80 pct. af det indenlandsk kinesiske udbud og inkluderer Alibaba-enheden Tmall, vil være låst fast i minimum 12 måneder.

Tmall har på forhånd forpligtet sig til at aftage 730 mio. aktier, ifølge prospektet.

Alibaba, der ejer en tredjedel af Ant, vil efterfølgende eje omkring 32 pct. af, hvad der med næsten 100 pct.s sikkerhed bliver verdens mest værdifulde fintech-virksomhed efter børsintroduktionen.

Ant Group har sit udspring i e-handelsgiganten Alibaba og driver Alipay, der er et af de to dominerende online betalingssystemer i Kina, hvor kontanter, checks og kreditkort længe er blevet skubbet ud i mørket af e-betalingsenheder og apps.

Betalingsappen har bredt sig med lynets hast i hele Asien, hvor taxichaffører i Bangkok og shoppingcentre i Jakarta blandt millioner af andre med glæde tager mod betalinger via Alipay.

Børsnoteringen har sammen med andre mega-børsintroduktionen i Hongkong haft en så enorm efterspørgsel at Hongkongs de facto centralbank, Hong Kong Monetary Authority, flere gange har følt sig tvunget til at gribe ind på valutamarkedet for at svække den lokale Hongkong-dollar og opretholde den tætte tilknytning til den amerikanske dollars værdi.

Ant Group har ikke offentliggjort, hvad provenuet specifikt skal bruges til, men i prospektet fremgår det, at kapitalen vil blive rettet mod en udvidelse af grænseoverskridende betalinger og forbedrede udviklingsmuligheder.

Oprindeligt var der planer om en notering i New York, men Washingtons korstog mod kinesiske teknologivirksomheder har fået stemningen til at vende i lighed med en række andre højt profilerede kinesiske virksomheder inden for især teknologi, der i stedet vender blikket mod Hongkong for at undgå problemer i forbindelse med spændingerne mellem Washington og Beijing.

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs