Watch Medier

Genmab indleder første fase 3-studie med nyt guldhåb

Efter at have indgået en samarbejdsaftale med medicinalselskabet Abbvie om lægemiddelhåbet epcoritamab vil Genmab nu til at sætte gang i det første fase 3-studie med midlet.

Foto: Lars Møller / Genmab / PR

En af de produktkanidater, som Genmab har allerstørst håb for, skal nu i afprøvning i fase 3.

Studiet skal teste midlet epcoritamab som en behandling for den type af lymfekræft, som hedder diffust storcellet B-celle lymfom. Det er den mest almindelige form for non-hodgkins lymfom.

Midlet står som et centralt element i den store samarbejdsaftale, som Genmab indgik med medicinalselskabet Abbvie tidligere på året. En del af aftalen er, at Abbvie skal hjælpe Genmab med at sætte skub i udviklingen af midlet.

Epcoritamab skal nemlig tage kampen om med blandt andet en lovende lægemiddelkandidat fra Roche, og en hurtigere udvikling er derfor afgørende.

Da aftalen blev indgået, var håbet, at Genmab og Abbvie sammen kunne sætte gang i fase 3 inden årets udgang

"Vi har sammen med Abbvie planlagt en bred, ekspansiv, accelereret klinisk udviklingsplan for at maksimere potentialet i dette antistof med det ultimative mål at få nye behandlingsmuligheder hurtigst muligt til patienterne, siger Jan van de Winkel, adm. direktør for Genmab, i en pressemeddelelse.

Fase 3 forsøget skal teste eporitamabs sikkerhed og effektivitet over for et almindeligt kemoterapiforløb i patienter, som har tilbagefald og eller ikke har haft gavn af behandling.

Studiet skal inkludere omkring 480 patienter.

Genmab-topchef har øget tro til nyt guldhåb

Genmab-chef slår konflikt med Janssen hen: "Det er fuldstændig business as usual"

Efter et års forhandlinger fik Genmab det, som de ville have det  

Mere fra Watch Medier

It-investoren Preben Damgaard er død

Preben Damgaard, stifter af Damgaard Data og it-investor, er død i en alder af blot 59 år. Han var en toneangivende investor på den danske tech-scene og har haft betydning for en lang række store it-succeser herhjemme.

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb. Med udsigt til højere tab skal bankerne nemlig sikre et robust kapitalgrundlag, lød opfordringen fra Lars Rohde ved sit sidste årsmøde i Finans Danmark i rollen som nationalbankdirektør.

Danmarks næststørste biogaskoncern kan blive mål for opkøb

Analyse: Efter Shells milliardopkøb af Danmarks største biogaskoncern, Nature Energy, kan den næststørste biogaskoncern, Bigadan, også blive et interessant opkøbsemne. Den tidligere rent familieejede virksomhed har i dag en britisk kapitalfond som storaktionær, og pensionsselskabet Industriens Pension er også med i ejerkredsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs