Watch Medier

Orphazyme sender vigtigt lægemiddel til europæisk godkendelse

Biotekselskabet Orphazyme har sendt sin vigtigste lægemiddelkandidat til vurdering hos det europæiske lægemiddelagentur, hvor det håber at få midlet godkendt som behandling mod en stofskiftesygdom.

Foto: Orphazyme/PR

Ligesom det er tilfældet i USA, er biotekselskabet Orphazymes lægemiddelkandidat arimoclomol mod den sjældne stofskiftesygdom Niemann-Pick type C (NPC) nu også sendt til vurdering hos det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Det oplyser Orphazyme i en børsmeddelse mandag.

"Denne ansøgning i Europa er en vigtig milepæl for Orphazyme, når vi arbejder hen imod vores første potentielle godkendelser af arimoclomol på større markeder. Der er få muligheder i dag, der kan tackle de ødelæggende virkninger af NPC, og vi er håbefulde for, at vi kan imødekomme et vigtigt behov for dette samfund," udtaler Kim Stratton, administrerende direktør i Orphazyme, i en pressemeddelelse.

"Vi ser frem til at arbejde med EMA, når de gennemfører deres gennemgang af vores ansøgning."

Biotekselskabet venter svar på ansøgningen i 2021, ligesom det er tilfældet i USA, hvor den amerikanske myndighed FDA har sat en deadline for vurdering 17. marts.

Orphazyme afprøver arimoclomol i fire forskellige indikationer, hvoraf de næste i rækken er muskelsvindssygdommene sIBM og ALS, hvor Orphazyme får fase 3-resultater i første halvår af 2021, og den sjældne stofskiftesygdom Gauchers sygdom.

FDA sætter marts-deadline for vurdering af lægemiddel fra Orphazyme

Orphazyme sætter fart på lancering og forventer større underskud  Orphazyme færdiggør FDA-ansøgning for sin hovedkandidat arimoclomol

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs