Watch Medier

Vaccineforsker er sikker: Dansk vaccine vil også virke

Mandag meddelte Pfizer og partneren Biontech, at de har opnået lovende resultater med en vaccine mod coronavirus, der retter sig mod det samme protein, som den vaccine, Bavarian Nordic og vaccinefirmaet Adaptvac samarbejder om. Det vækker jubel hos sidstnævnte, der nu ikke er i tvivl om, at den danske vaccine også vil virke.

Ali Salanti og et forskerteam arbejder på en coronavaccine, der ligesom Pfizers går efter at ramme corona-virussets såkaldte 'spike'-protein. | Foto: Christian Brasen

Vaccineforskerne i biotekselskaberne Bavarian Nordic og Adaptvac er på rette spor med deres potentielle vaccine mod coronavirus, og en dansk vaccine kommer med stor sandsynlighed nu på markedet i det sene forår næste år.

Så klar er meldingen fra KU-professor Ali Salanti, hvis forskning ligger til grund for arbejdet i Adaptvac, hvor han også er bestyrelsesmedlem.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs