Watch Medier

Coop udvider butikker for en halv milliard og går på opkøbsjagt

En ny strategi hos dagligvarekoncernen Coop indebærer bl.a. opkøb af ejendomme og en halv mia. kr. afsat til at udvide 140 butikker.

"Ejendomme er et helt afgørende konkurrenceelement,” siger Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen. | Foto: PR/Coop

Dagligvarekoncernen Coop vil samlet bruge et "betydeligt trecifret millionbeløb" i forbindelse med en ny strategi, der indebærer opkøb af bygninger til butiksejendomme samt udvidelse af 140 butikker for omkring en halv mia. kr. Det skriver Børsen.

Et eksempel omtalte EjendomsWatch onsdag, da to bolig- og erhvervsejendomme på Nørrebro i København blev købt sammen med en investor.

Ifølge topchef Kræn Østergaard Nielsen, der overtog posten i september fra Peter Høgsted, er planen både at opkøbe ejendomme og boligkomplekser, hvor Coop i forvejen har en butik, samt tomme grunde til butikker og lagre.

"Vi vil gerne være herre i eget hus. Ejendomme er et helt afgørende konkurrenceelement, så det her er helt klart et våben i konkurrencen,” siger Kræn Østergaard Nielsen, til Børsen.

Coop vil også købe tomme grunde til nye butikker og lagre. Det står i kontrast til, at de gennem de senere år primært har fokuseret på salg af aktiver, hvilket EjendomsWatch tidligere har beskrevet.

Coop har samlet en portefølje på omkring 300 ejendomme, der løber op i mere end 5 mia. kr.

Coop investerer millionbeløb i opkøb på Nørrebro i København

Coop bygger Fakta-butikker om til en helt ny discountkæde

Coop sælger 36.000 kvm lager i Vejen til gamle Fakta-venner

Coop vil bygge ny bydel til flere milliarder 

Mere fra Watch Medier

Axcel nupper endnu en it-virksomhed

Kapitalfonden Axcel har sat fingrene i endnu et dansk it-selskab. Denne gang er det en aktiepost på ca. 60 pct. i NTI Group, der er specialiseret i modellerings- og tegneprogrammer.

Vestas hiver strategiprofil op i direktionen

Thomas Alsbjerg hives fra Vestas’ udviklingsforretning helt op i direktionen, og samtidig etablerer mølleproducenten en ny funktion for digitale løsninger, som han skal lede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs