Watch Medier

Pfizer vil lave coronavaccine i pulverudgave

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer vil lave en pulverudgave af sin coronavaccine for at undgå det store handikap med væskevaccinen, som selskabet sammen med tyske Biontech har på trapperne. Problemet med den vaccinen er, at den skal leveres og opbevares ved minus 70 grader.

Foto: PFIZER/VIA REUTERS / X80001

Pfizer er på vej med en pulverløsning, som kan gøre distributionen af selskabets coronavaccine langt mere medgørlig, da den ellers skal opbevares ved minus 70 grader, hvilket er umuligt for de fleste hospitaler.

Det skriver Berlingske, som citerer mediet Business Insider. Her udspecificerer Pfizers svenske forskningsdirektør gennem mange år, Mikael Dolsten, ikke nærmere, hvilken temperatur en mulig næste generation af selskabets vaccine helt præcist skal opbevares under, men han antyder, at den skulle kunne opbevares under almindelige køleforhold.

"I forhold til covid-19 tror jeg, at vi næste år kan rulle en vaccine ud i pulverform," siger han.

Det betyder højst sandsynligt, at en mulig pulverversion af Pfizers coronavaccine vil kunne holde sig ved almindelig køleskabstemperatur. Der vil formentlig blive tale om en såkaldt frysetørret vaccine, der så skal blandes med et fortyndingsmiddel, som eksempelvis kunne være saltvand.

Mikael Dolsten og Pfizer har forsøgt at komme den komplicerede opbevaring af selskabets første generation af coronavaccinen i møde med en detaljeret plan for, hvordan vaccinen via distributionscentre i USA, Tyskland og Belgien kan komme frem til borgere over hele verden.

Mulig covid-19 vaccine risikerer problemer med distribution

Mere fra Watch Medier

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs