Watch Medier

Norwegian-aktien dykker skarpt efter irsk konkursbeskyttelse

Den tekniske manøvre om irsk konkursbeskyttelse, som flyselskabet Norwegian foretog onsdag, har fået aktiemarkedet til at sende aktien yderligere 15 procent ned. Norwegian har søgt fem måneders kreditorbeskyttelse for flyaktiverne, der er registreret i Irland.

Norwegians flyaktiver er indregistret i Irland, hvor selskabet har opnået fem måneders kreditorbeskyttelse til reorganisering. | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Norwegians aktie dratter mere end 15 pct. torsdag morgen, efter at lavprisluftfartsselskabet onsdag gik i konkurshi i Irland.

Onsdag først på eftermiddagen blev al handel med selskabets aktier sat på pause af Oslo Børs, da en meddelelse var forestående.

Sent onsdag oplyste Norwegian, at selskabet havde fået kreditorbeskyttelse under irsk lov, og var gået i gang med en op til fem måneder lang reorganiseringsproces med en målsætning om at reducere gælden, tilpasse flådestørrelsen til den fremtidige drift og sikre sig ny kapital.

Norwegians beslutning om at gå i kreditorly er truffet, efter at den norske regering i sidste uge afviste, at støtte flyselskabet under covid-19-pandemien, og derved skabte markant usikkerhed om selskabets fremtid.

I stedet forsøger selskabet nu at sikre sin fremtid under den irske lovgivning for reorganiseringer, da selskabets flyaktiver er indregistreret i Irland.

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs