Watch Medier

Startup etableret af tidligere Maersk-ansatte har over 1000 skibe i folden

To tidligere Maersk-ansatte står bag et selskab, der analyserer sig til reduktion af skibes brændstofforbrug. Foreløbig er over 1000 skibe og rederier som Golden Ocean, Hapag-Lloyd og Maersk Tankers tilknyttet. "Du kan vælge at gøre det billigt, eller du kan vælge at gøre det ordentligt," siger medstifter.

Jakob Buus Petersen (tv) og Kristian Bendix Nielsen etablerede sammen Vessels Performance Solutions i 2016. Begge har en fortid hos Maersk. | Foto: PR - Vessels Performance Solutions

Knap seks år er gået, siden Kristian Bendix Nielsen blev kontaktet af den tidligere Maersk-kollega Jakob Buus Petersen, fordi han havde en idé til en virksomhed, de skulle starte sammen.

Kristian Bendix Nielsen var efter lang tid i en stor organisation klar til forandring og til at stå på egne ben. Derfor var han heller ikke svær at overtale. Det er siden blevet til selskabet Vessels Performance Solutions, som analyserer skibsdata med det formål at reducere skibenes brændstofforbrug.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs