Watch Medier

SAS transporterede 86 procent færre passagerer i november

331.000 fløj med SAS i november. Det er hele 86 pct. færre end i samme måned året før, og SAS-topchefen tilskriver tilbagegangen den stigende covid-19-smitte og geninførte rejserestriktioner.

Foto: Mads Nissen

Endnu en gang er SAS' passagertrafik hårdt ramt af udbruddet af covid-19, der har ført til flere rejserestriktioner i Europa.

SAS måtte i november notere sig et fald i passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 90,6 pct. i forhold til samme måned året før.

Det viser SAS' egne tal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort mandag formiddag.

"Den markante stigning i antallet af covid-19-tilfælde, genindførte rejserestriktioner og anbefalinger om social afstand har omgående påvirket den generelle efterspørgsel og vilje til at rejse," siger Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS, i en meddelelse.

SAS har hurtigt reageret ved at reducere kapaciteten og har fortsat med yderligere tilpasninger, så kapaciteten er tilpasset efterspørgslen, fortsætter topchefen.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) faldt med 73,9 pct. i november, hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 25,1 pct.

SAS transporterede 330.000 passagerer i rutefly i november, hvilket var 85,7 pct. færre end i samme måned året før. Samlet set var antallet af passagerer inklusive charterflyvninger 331.000, hvilket var et fald på 86 pct.

Den valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, steg med 64,7 pct. i november.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs