Watch Medier

Coronaramt hotelkæde må bede om yderligere huslejenedsættelser

Nordens største hotelkæde, Scandic, har under coronapandemien opnået huslejenedsættelser på omkring 365 mio. kr., fordi belægningen er styrtdykket. Endnu lavere huslejeudgifter er dog nødvendige, lyder Scandics appel til ejendomsejerne.

Foto: PR / Scandic

I november var lyset slukket på 8 ud af 10 Scandic-hotelværelser, og som følge af den udbredte coronasmitte og myndighedernes skærpede restriktioner har Nordens største hotelkæde med 27 hoteller i Danmark aftalt eller fået tilbudt huslejenedsættelser i størrelsesordenen 500 mio. svenske kr. (ca. 365 mio. kr.) frem til og med 2022. Det skriver Scandic i en meddelelse.

Kæden, der samlet set råder over mere end 53.000 hotelværelser fordelt på 286 hoteller, registrerede i tredje kvartal en belægningsgrad på 36 pct. - et tal, der faldt til 33 i oktober og yderligere til 20 i november. Ifølge Scandic er omsætningen pr. tilgængeligt værelse (det såkaldte Revpar - Revenue per Available Room) mindsket med op til 74 pct. i den nordiske hotelbranche.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs