Watch Medier

Coronaramt hotelkæde må bede om yderligere huslejenedsættelser

Nordens største hotelkæde, Scandic, har under coronapandemien opnået huslejenedsættelser på omkring 365 mio. kr., fordi belægningen er styrtdykket. Endnu lavere huslejeudgifter er dog nødvendige, lyder Scandics appel til ejendomsejerne.

Foto: PR / Scandic

I november var lyset slukket på 8 ud af 10 Scandic-hotelværelser, og som følge af den udbredte coronasmitte og myndighedernes skærpede restriktioner har Nordens største hotelkæde med 27 hoteller i Danmark aftalt eller fået tilbudt huslejenedsættelser i størrelsesordenen 500 mio. svenske kr. (ca. 365 mio. kr.) frem til og med 2022. Det skriver Scandic i en meddelelse.

Kæden, der samlet set råder over mere end 53.000 hotelværelser fordelt på 286 hoteller, registrerede i tredje kvartal en belægningsgrad på 36 pct. - et tal, der faldt til 33 i oktober og yderligere til 20 i november. Ifølge Scandic er omsætningen pr. tilgængeligt værelse (det såkaldte Revpar - Revenue per Available Room) mindsket med op til 74 pct. i den nordiske hotelbranche.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Danica Ejendomme giver 50 procent rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Mens visse udlejere vælger at hæve huslejen til det højest mulige niveau i en tid med rekordhøj inflation og stigende omkostninger, har Danica Ejendomme valgt at barbere halvdelen af lejestigningen. ”Vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende,” forklarer adm. direktør Michael Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs