Watch Medier

Garnbutik vinder Gazelle-pris

Med en vækst på 3167 procent i bruttoresultatet for 2019 vinder online-garnbutikken Hobbii førstepladsen som 'Børsen Gazelle 2020' ud af en liste på 1885 vækstvirksomheder.

Administerende direktør Jeppe Kallesøe kom til garn-webshippen Hobbii for 14 måneder siden. | Foto: Walther Bølge/Børsen/PR

Garnvirksomheden Hobbii, der servicerer strikkeglade danskere, har i bruttoresultatet for 2019 haft en vækst på hele 3167 procent.

Det gør Hobbii til topscorer blandt 1885 virksomheder, der i år har fået titlen "Børsen Gazelle 2020".

Det skriver Dagbladet Børsen i en pressemeddelelse.

For at blive Børsen Gazelle-virksomhed skal man fremvise en dokumenteret vækst i omsætningen eller bruttoresultatet på mindst 100 procent i fire regnskaber i træk.

Samtidig skal man i samme periode have haft en positiv indtjening.

Først online - siden fysiske butikker

Hobbii er blot fem år gammel og startede med at sælge garn online. I år åbnede Hobbii også fysiske butikker.

"På fem år er vi gået fra ingenting til 315 medarbejdere, og rejsen er kun lige begyndt. Jeg føler i hvert fald overhovedet ikke, at vi er i nærheden af at være i mål, siger Jeppe Kallesøe, administrerende direktør i Hobbii, i pressemeddelelsen.

En opgørelse over de seneste ti års Børsen Gazelle-virksomheder viser, at der i år er 79 procent flere virksomheder, der lever op til kriterierne, end i 2010.

Færre gazeller næste år

Men coronakrisen kan betyde et faldende antal gazeller i 2021.

Derfor er kåringen særlig vigtig i år for at give anerkendelse og synlighed til succesfulde iværksættere, mener Bjarne Corydon, der er Dagbladet Børsens ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør.

"Netop det at få sat fokus på gazellernes særlige egenskaber til vækst og omstilling er noget af det, Danmark har brug for på vej ud af coronakrisen," siger Bjarne Corydon i pressemeddelelsen.

Det er 26. gang, at Dagbladet Børsen kårer danske virksomheder som Børsen Gazelle-virksomheder.

I alt har 21.578 virksomheder siden 1995 været Børsen Gazelle-virksomhed.

Tidligere topscorere inkluderer Skagen Blade Technology, Festina Finance og Normal.

Mere fra Watch Medier

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs