Watch Medier

Østrigsk entreprenør lander byggeopgave i København til 800 millioner

Entreprenøren Züblin skal bygge en kombination af over 500 pleje, ældre- og ungdomsboliger på Nørrebro i København, når plejehjem bliver revet ned.

Projektet, der er tegnet af C. F. Møller Architects, ligger med udsigt til Søerne i København | Foto: C.F. Møller Architects

Den østrigske entreprenør Züblins danske datterselskab bliver totalentreprenør på Det Nye Sølund i København, hvor Samvirkende Boligselskaber (SAB) opfører 360 plejeboliger, 23 ældreboliger og 150 ungdomsboliger.

Det oplyser entreprenøren i en pressemeddelelse.

Der er tale om en femårig kontrakt, der løber fra 2021 til 2016, som har en værdi på omkring 800 mio. kr.

Projektet kommer, fordi det nuværende plejecenter Sølund rives ned. Nedrivningen kommer til at ske, mens byggeriet står på.

Det skaber plads til det nye byggeri, som bliver på 38.000 kvm samt 11.000 kvm parkeringsareal.

"Projektet passer godt til Züblins strategi på det danske marked. Vi har gennem længere tid haft et tæt samarbejde med SAB, hvor vi har udviklet projektet i fællesskab med C.F. Møller Architects og Afry. Princippet bag Züblins teamconcept er, at vi i en åben dialog imødekommer ønsker fra parterne og optimerer projektet i forhold til fælles mål og interesser. Det giver alle parter optimale forudsætninger for at udføre projektet med størst mulig sikkerhed for tidsplan, økonomi og kvalitet," siger Jens-Henrik Nicolaisen, der er formand i Züblin.

Hos SAB fortæller formand John B. Sørensen om processen.

"I den indledende fase har vi som bygherre siddet tæt sammen med parterne og udviklet projektet i fællesskab med arkitekt, rådgiver og entreprenør. Sammen har vi fundet de bedste løsninger og optimeret projektet. Vi vil skabe et sted, hvor ældre, unge og børn både bor sammen og kommer hinanden ved. Bebyggelsen åbner sig mod Nørrebro, og dermed bliver Det nye Sølund en integreret del af bydelen," siger John B. Sørensen.

Entreprenør udvider butikken og vil til at bygge for andre

Tre danske entreprenører dyster om statens gunst med storstilet byggeri i træ

Ny Züblin-direktør: "At starte en forretningsenhed op fra bunden virker stærkt motiverende" 

Züblin ansætter tidligere MT Højgaard-direktør til ny forretningsenhed

Prestigebyggeri sprænger igen budgettet: "Vi har stået overfor at skulle rive det meste ned og starte forfra" 

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs