Watch Medier

Topchefer genvinder optimismen - men coronakrisen vil påvirke flere måneder ind i 2021

En Berlingske-rundspørge til 192 topchefer blandt Danmarks 1000 største virksomheder viser, at en del af den tabte optimisme er genvundet, på trods af at coronakrisen vil forringe virksomhedernes økonomi et stykke ind i 2021.

Ikke blot restauranter, men leverandører, udlejere og servicevirksomheder vil blive negativt påvirket af restriktioner et stykke ind i 2021. | Foto: Tim Kildeborg Jensen

Flere danske topchefer venter, at virksomhederne fortsat vil være tynget af krisen et godt stykke ind i det nye år. En rundspørge viser dog, at topcheferne ser mere optimistisk på fremtiden, end de gjorde for blot få måneder siden.

Det skriver Berlingske Business.

Berlingskes rundspørge med 192 topchefer blandt Danmarks 1000 største virksomheder viser, at en del af den tabte optimisme er blevet genvundet på trods af en erkendelse af, at coronakrisen fortsat vil påvirke virksomhedernes økonomi negativt.

Da coronakrisen for alvor havde sit greb om landets økonomi, så kun 24 pct. af topcheferne optimistisk på fremtiden - nu er tallet næsten fordoblet til 44 pct.

Dog vurderer 42 pct. af topcheferne, at krisen fortsat vil påvirke deres virksomheds omsætning negativt - men med udsigten til flere vaccinegodkendelser i det kommende år er der lys for enden af tunellen.

Der er nemlig 59 pct. af topcheferne, som venter fremgang i omsætningen i 2021 sammenlignet med indeværende år, skriver avisen.

"Der er en del virksomheder, som er bekymret for de kommende tre måneder, mens de ser ret optimistisk på det kommende år som helhed. Det stemmer ret godt overens med det syn, jeg har på økonomien lige nu," siger Søren V. Kristensen, som er cheføkonom i Sydbank, til Berlingske.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs