ISS-chef opdaterer strategien

Den danske servicekæmpe ISS lancerer en opdateret strategi med frasalg af udenlandske enheder med 4 mia. kr. i omsætning. Målet er nu et stærkere, simplere og tættere ISS, lyder det fra topchefen, som også har sat et nyt ledelseshold.
Jacob Aarup-Andersen sætter nye mål. | Foto: Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard
Jacob Aarup-Andersen sætter nye mål. | Foto: Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard
AF RITZAU FINANS

(Organisk vækst rettet til driftsmargin i andet afsnit)

Den danske servicekæmpe ISS og den nye topchef, Jacob Aarup-Andersen, er klar med en opdateret strategi, der trækker de tidligere mellemlange målsætninger tilbage og byder markante frasalg.

ISS venter nu en driftsmargin på over 4 pct. ved indgangen til 2023 og ser positive pengestrømme i 2021, og venter en "stærk" forbedring i 2022.

Samtidig byder den opdaterede strategi på frasalg af virksomheder med en samlet omsætning på 4 mia. kr. Der er tale om aktiviteter i Portugal, Rusland, Taiwan og "udvalgte ikke-kerneforretninger", skriver ISS.

Fokus vil nu fortsat - omend i højere grad - være på selskabets key account-segment, og der betyder reorganisering af landestrukturer og "markante" investeringer i kerneservices og teknologi, lyder det i meddelelsen.

"På det seneste har vores eksekvering og finansielle performance ikke været, hvor den skulle være. Den strategi, vi lancerer i dag - OneISS - skaber et stærkere, simplere og tættere ISS. Den repræsenterer starten på en ny rejse og er fokuseret og ufravigende i at drive eksekveringen og levere på løftet om selskabets internationale styrker," lyder det blandt andet fra den administrerende direktør Jacob Aarup-Andersen.

Vækst i 2021

ISS gentager sine forventninger til 2020, der fortsat lyder på en negativ organisk vækst på mellem 6-8 pct. og en "marginalt positiv driftsmargin eksklusive restrukterings- og engangsomkostninger.

I 2021 venter selskabet en positiv organisk vækst, en rapporteret driftsmargin på over 2 pct. og svagt positive pengestrømme, skriver selskabet.

Jacob Aarup-andersen har samtidig sat et nyt ledelseshold med Kasper Fangel som ny finansdirektør, ligesom han har oprettet en endnu ubesat stilling som Chief Information and Digital Officer.

Læs mere her:

Ny ISS-strategi betyder nye chefer 

ISS-topchef: Det giver ikke mening at tale om langsigtede mål nu 

Sydbank: ISS-frasalg er den rigtige strategi 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også