Watch Medier

Dansker i New York lander 400 millioner til investeringsplatform

Startup i New York med dansker i spidsen har hentet 400 mio. kr. i ny investeringsrunde. "Vores mission er at forandre det amerikanske aktiemarked," lyder det.

Jannick Malling er medstifter af Public.com. | Foto: Public.com/PR

Selskabet Public har rejst 400 mio. kr. i en ny investeringsrunde, og selskabet har dermed samlet rejst en halv milliard danske kroner.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Public, der har hovedkontor i New York og et udviklingskontor i København, står bag en investeringsplatform og er stiftet af blandt andre danske Jannick Malling i 2017.

"Vores mission er at forandre det amerikanske aktiemarked, som i over 100 år har været domineret af få, store aktører. Vi hjælper folk med at komme i gang med at investere på en ny måde, som er sikker, nem og sjov. Det har vist sig at være en mission, som mange er passionerede omkring, og vores investorer tror på, at vi kan gøre en stor forskel," siger Jannick Malling, medstifter og adm. direktør i Public.

Serieiværksætter

Stifteren har ifølge Børsen tidligere været med til at starte fintech-virksomheden CFH Group. Selskabet blev i 2016 solgt til amerikanske Playtech for over 800 mio. kr.

Hos Public er idéen, at man kombinerer en social platform som Facebook, et aktiefællesskab og at man kan købe en procentdel af en aktie uden transaktionsgebyrer.

Det er en bred gruppe af investorer, der nu skyder penge i Public. Kapitalindsprøjtningen føres dog an af Accel, der nu har investeret i Public tre gange.

"Med den nye kapitalindsprøjtning skal vi ud til endnu flere amerikanere, og vi skal fortsætte med at udvikle vores platform. Derfor skal vi vækste vores teams både i New York, North Carolina og København, der skal være med til at forandre verdens største aktiemarked," siger Jannick Malling.

Public beskæftiger i dag 50 medarbejdere. Direktøren siger til Børsen, at målet er at fordoble antallet i løbet af de kommende 18 måneder.

Lille dansk data-startup rejser 28 mio. kr. fra udlandet

Nu har Europa over 200 'enhjørninger' – og Danmark er med i toppen 

Mere fra Watch Medier

Maersk siger farvel til stor profil

Palle Laursen stopper som flådechef i Maersk efter 25 år i rederiet. En anden leder skal også stoppe i Maersk, som er i gang med store interne forandringer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs