Watch Medier

Coop går ind i ny type byggeprojekt med 150 boliger

Coop og Fensmark Brugsforening har købt en grund på Sydsjælland, hvor der skal opføres et supermarked, en benzintank og 150 boliger. Coop vil investere markant mere i ejendomsudvikling, udtaler ejendomschef.

"For Coop er dette begyndelsen på en helt ny samarbejdsform, som skal styrke hele brugsforeningsbevægelsen," siger Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop. | Foto: PR/Coop

Udviklingsselskabet Fensmark Udvikling har købt 143.000 kvm mellem Fensmark og Næstved. Bag selskabet står Coop Danmark og Fensmark Brugsforening, der ejer 50 procent hver.

Planen er, at der skal opføres et nyt Coop-supermarked, en OK-tank og 150 boliger på grunden. Størstedelen af arealet sælges videre til lokale kræfter, der skal stå for udviklingen af boligdelen.

"For Coop er dette begyndelsen på en helt ny samarbejdsform, som skal styrke hele brugsforeningsbevægelsen ved at kombinere de selvstændige foreningers stærke lokale forankring som dem, der er tættest på kunderne, med vores centrale styrker og kompetencer inden for ejendomsudvikling," udtaler Kræn Østergård Nielsen, adm. direktør i Coop, i en pressemeddelelse.

Første skridt er at få vedtaget en lokalplan for området, hvorefter boligbyggeriet kan gennemføres. Herefter vil Fensmark Udvikling opføre butik og eventuelt tankanlæg, der forventes klar om fire-fem år. Investeringen er i størrelsesordenen 30 mio. kr.

Flere projekter på vej

Projektet kan blive det første af en lang række tilsvarende projekter, som Coop vil lave rundt om i Danmark, lyder det fra ejendomschef Flemming Møller Hansen.

"Vi er nu langt mere aktive på ejendomsmarkedet, hvor vi i højere grad vil eje – eller være medejere – af de ejendomme, hvor vi driver butikker. Derfor kommer vi til at investere markant mere i ejendomskøb og -udvikling, både alene og forhåbentlig også sammen med nogle af vores stærke brugsforeninger," udtaler Flemming Møller Hansen.

Coop investerer millionbeløb i opkøb på Nørrebro i København

Coop udvider butikker for en halv milliard og går på opkøbsjagt 

NREP køber Coop-distributionscenter – selskabets hidtil største logistikinvestering

Supermarkedskoncern ekspanderer og har blik på 15 nye lokationer 

Netto bygger bæredygtige butikker for at vinde flere kunder

Lidl-kæden udruller nyt koncept med rekordstor dansk investering  

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs