Watch Medier

Ny strategi: Lundbeckfonden satser på at købe op i flere selskaber

Uden at sætte navne på varsler Lundbeckfondens direktør, Lene Skole, en ny strategi med opkøb af masive ejerandele i op til fem nye selskaber - især inden for healthcare. I dag er fonden hovedaktionær i Lundbeck, ALK-Abelló og Falck.

Direktøren for Lundbeckfonden varsler nye opkøb. | Foto: Gregers Tycho/ERH

En af landets store investorer, Lundbeckfonden, har skruet godt op for ambitionerne i en ny 2030-strategi, og er klar til at lade pengetankens mange milliarder få frit spil.

Fonden vil over de kommende år købe sig til massive ejerandele i op til fem yderligere selskaber, så porteføljen ikke længere "blot" består af en kontrollerende ejerandel i medicinalselskaberne Lundbeck og ALK-Abelló samt redningskoncernen Falck.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

"Det er en meget ambitiøs målsætning, men den er ikke urealistisk," siger Lundbeckfondens administrerende direktør, Lene Skole, til Jyllands-Posten Erhverv.

Et fokuspunkt i den nye 10-års plan, der er døbt "Bringing Discoveries to Lives", er at blive en engageret ejer af særligt healthcare-selskaber.

Direktøren er ikke klar til at sætte navne på specifikke selskaber, men kigger man ud over landets grænser, opfylder kun ganske få selskaber Lundbeckfondens kriterier.

- Vi vil absolut helst have, at det er danske virksomheder og dernæst selskaber, der har aktiviteter i Danmark. Kan det ikke lade sig gøre, må vi kigge ud over landets grænser, og det vil nok så være i Norden, siger Lene Skole til Jyllands-Posten Erhverv.

Det er desuden afgørende for Lundbeckfondens strategi, at der kun opnås ejerskaber i selskaber, som er markedsledere inden for deres respektive kategori.

Link til originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE12636882/lundbeckfonden-klar-med-ny-strategi-topchef-lene-skole-vil-koebe-flere-selskaber-som-lundbeck-alk-og-falck/ ?ctxref=ext

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs