Watch Medier

Ørsted sælger halvdelen af havvindmøllepark for 16 mia. kr.

Ørsted har solgt 50 pct. af havvindmølleparken Greater Changua i Taivan til et konsortium bestående af to storinvestorer.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Ørsted indgik mandag aften en handel med et konsortium bestående af den globale institutionelle investor Caisse de dépôt et placement du Québec og den taiwanesiske kapitalfond Cathay PE, som køber 50 pct. af Ørsteds Greater Changhua 1 havvindmøllepark i Taivan. Prisen for aftalen lyder på 16 mia. kr.

Det skriver Ørsted i en fondsbørsmeddelelse.

Ørsted vil være ansvarlig for alle dele af EPC-kontrakten i forbindelse med opførelsen af Greater Changhua og vil levere drifts- og vedligeholdelsesydelser fra sin base i Taichung Havn, fremgår det af meddelelsen.

"Vi ser frem til at samarbejde med vores nye partnere i konsortiet og til at understøtte Taiwans energiomstilling, ikke mindst gennem et stærkt samarbejde med den finansielle sektor i Taiwan," udtaler Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet, i meddelelsen.

Med i prisen på de 16 mia. kr. indgår 50 pct. af ejerskabet af havvindmølleparken samt at parterne er forpligtet til halvdelen af betalingerne under EPC-kontrakten for vindmølleparken, hvilket omfatter både produktions- og transmissionsanlæg.

Ørsted pønser på at udvide amerikansk elhandelskontor 

Vestas og andre vind- og solaktier i hopla efter Trumps signatur 

Mere fra Watch Medier

Danica Ejendomme giver 50 procent rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Mens visse udlejere vælger at hæve huslejen til det højest mulige niveau i en tid med rekordhøj inflation og stigende omkostninger, har Danica Ejendomme valgt at barbere halvdelen af lejestigningen. ”Vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende,” forklarer adm. direktør Michael Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs