Watch Medier

Ørsted sælger halvdelen af havvindmøllepark for 16 mia. kr.

Ørsted har solgt 50 pct. af havvindmølleparken Greater Changua i Taivan til et konsortium bestående af to storinvestorer.

Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Ørsted indgik mandag aften en handel med et konsortium bestående af den globale institutionelle investor Caisse de dépôt et placement du Québec og den taiwanesiske kapitalfond Cathay PE, som køber 50 pct. af Ørsteds Greater Changhua 1 havvindmøllepark i Taivan. Prisen for aftalen lyder på 16 mia. kr.

Det skriver Ørsted i en fondsbørsmeddelelse.

Ørsted vil være ansvarlig for alle dele af EPC-kontrakten i forbindelse med opførelsen af Greater Changhua og vil levere drifts- og vedligeholdelsesydelser fra sin base i Taichung Havn, fremgår det af meddelelsen.

"Vi ser frem til at samarbejde med vores nye partnere i konsortiet og til at understøtte Taiwans energiomstilling, ikke mindst gennem et stærkt samarbejde med den finansielle sektor i Taiwan," udtaler Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet, i meddelelsen.

Med i prisen på de 16 mia. kr. indgår 50 pct. af ejerskabet af havvindmølleparken samt at parterne er forpligtet til halvdelen af betalingerne under EPC-kontrakten for vindmølleparken, hvilket omfatter både produktions- og transmissionsanlæg.

Ørsted pønser på at udvide amerikansk elhandelskontor 

Vestas og andre vind- og solaktier i hopla efter Trumps signatur 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs