Watch Medier

Tyskland venter hurtig godkendelse af endnu en vaccine

Tyskland venter, at EU hurtigt godkender en vaccine, som er udviklet af universitetet i Oxford og Astrazeneca. Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, er mere forbeholden.

Tysklands sundhedsminister Jens Spahn. | Foto: Michele Tantussi/AFP / POOL

Tyskland venter, at EU hurtig godkender en coronavaccine, som er udviklet af universitetet i Oxford og Astrazeneca, som onsdag blev godkendt til brug i Storbritannien.

Klaus Cichutek, der leder Paul Ehrlich Instituttet, som er det tyske føderale institut for vacciner og biomedicin, siger, at en hurtig beslutning er mulig, i samme øjeblik der ligger en ansøgning hos det europæiske medicintilsyn EMA.

Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, gav udtryk for utålmodighed, da vaccinen fra Pfizer og Biontech skulle godkendes tidligere på måneden. Spahn har også nu udtrykt håb om en "hurtig og grundig vurdering" af Astrazeneca-vaccinen hos EMA.

Med den britiske lægemiddelstyrelses godkendelse af vaccinen er der godkendt to vacciner mod covid-19 i Storbritannien.

EMA ikke lige så optimistisk

Meldingen tirsdag fra Noel Wathion, viceadministrerende direktør i i Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), går imidlertid ikke i den retning.

I den belgiske avis Het Nieuwsblad gav han tirsdag udtryk for, at vaccinen fra AstraZaneca næppe kan godkendes i januar.

»De har ikke engang indgivet en ansøgning endnu,« sagde Noel Wathion til den belgiske avis Het Nieuwsblad med henvisning til det svensk-britiske selskab AstraZeneca.

Wathion fortalte videre, at agenturet foreløbig har modtaget alt for få informationer om vaccinen til en hurtig godkendelse, og at der "ikke engang er nok til at give en betinget markedføringslicens," skrev FINANS.

»Vi får brug for yderligere data om kvaliteten af vaccinen. Dernæst skal virksomheden formelt ansøge om godkendelse,« sagde Wathion.

Vaccinen fra The University of Oxford og Astrazeneca bærer navnet AZD1222. Den har tidligere vist at have en effektivitet på op mod 70 procent i forhold til at forhindre smitte med coronavirus.

Mere fra Watch Medier

Pensionskasse frikendes i konkurrencesag

Retten i Lyngby har afsagt dom i sag fra 2017, hvor PKA og Danica gik sammen om et tilbud på pensionsordningen for medarbejdere hos det daværende Dansk Supermarked.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs