Watch Medier

Tyskland venter hurtig godkendelse af endnu en vaccine

Tyskland venter, at EU hurtigt godkender en vaccine, som er udviklet af universitetet i Oxford og Astrazeneca. Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, er mere forbeholden.

Tysklands sundhedsminister Jens Spahn. | Foto: Michele Tantussi/AFP / POOL

Tyskland venter, at EU hurtig godkender en coronavaccine, som er udviklet af universitetet i Oxford og Astrazeneca, som onsdag blev godkendt til brug i Storbritannien.

Klaus Cichutek, der leder Paul Ehrlich Instituttet, som er det tyske føderale institut for vacciner og biomedicin, siger, at en hurtig beslutning er mulig, i samme øjeblik der ligger en ansøgning hos det europæiske medicintilsyn EMA.

Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, gav udtryk for utålmodighed, da vaccinen fra Pfizer og Biontech skulle godkendes tidligere på måneden. Spahn har også nu udtrykt håb om en "hurtig og grundig vurdering" af Astrazeneca-vaccinen hos EMA.

Med den britiske lægemiddelstyrelses godkendelse af vaccinen er der godkendt to vacciner mod covid-19 i Storbritannien.

EMA ikke lige så optimistisk

Meldingen tirsdag fra Noel Wathion, viceadministrerende direktør i i Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), går imidlertid ikke i den retning.

I den belgiske avis Het Nieuwsblad gav han tirsdag udtryk for, at vaccinen fra AstraZaneca næppe kan godkendes i januar.

»De har ikke engang indgivet en ansøgning endnu,« sagde Noel Wathion til den belgiske avis Het Nieuwsblad med henvisning til det svensk-britiske selskab AstraZeneca.

Wathion fortalte videre, at agenturet foreløbig har modtaget alt for få informationer om vaccinen til en hurtig godkendelse, og at der "ikke engang er nok til at give en betinget markedføringslicens," skrev FINANS.

»Vi får brug for yderligere data om kvaliteten af vaccinen. Dernæst skal virksomheden formelt ansøge om godkendelse,« sagde Wathion.

Vaccinen fra The University of Oxford og Astrazeneca bærer navnet AZD1222. Den har tidligere vist at have en effektivitet på op mod 70 procent i forhold til at forhindre smitte med coronavirus.

Mere fra Watch Medier

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs