Watch Medier

Nyt coronatest-udbud til private virksomheder

Private virksomheder kan byde på et udbud, der skal sikre 100.000 daglige lyntest frem til foråret.

Private virksomheder får mulighed for at byde på flere opgaver med coronatestning. | Foto: Marius Renner

Regeringen og regionerne vil supplere smitteopsporingen med 100.000 daglige lyntest frem til udgangen af april. Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse. Det betyder, at tilbuddet om gratis lyntest fortsætter i løbet af foråret. Det vil være private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Udbuddet vil gælde fra starten af februar til udgangen af april.

Det er forventningen, at mindst 60 procent af kapaciteten af lyntest skal være mobil fra februar.

Ifølge sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er det afgørende at få opdaget og stoppet nye smitteudbrud.

"Udbuddet på 100.000 daglige private hurtigtest skal gøre indsatsen med hurtigtest mere mobil. Plejepersonalet skal blandt andet kunne få foretaget en hurtigtest for at forhindre, at ny smitte bliver bragt ind på plejehjemmene," udtaler han i meddelelsen.

Det er regionerne, der skal koordinere den mobile indsats med lyntest på tværs af landet. På den måde bliver det i højere grad muligt at foretage lyntest på for eksempel plejehjem og skoler.

Det er samtidigt besluttet at forlænge aftalerne med de fire private leverandører, som i dag leverer 100.000 hurtigtest. Aftalen, der stod til at udløbe 4. januar, forlænges frem til 1. februar.

De fire private leverandører er Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink.

De kommende aftaler vil også indgå i smitteopsporingen. Både positive og negative testsvar bliver indberettet til sundhedsmyndighederne.

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs