Watch Medier

Nyt coronatest-udbud til private virksomheder

Private virksomheder kan byde på et udbud, der skal sikre 100.000 daglige lyntest frem til foråret.

Private virksomheder får mulighed for at byde på flere opgaver med coronatestning. | Foto: Marius Renner

Regeringen og regionerne vil supplere smitteopsporingen med 100.000 daglige lyntest frem til udgangen af april. Det oplyser Danske Regioner i en pressemeddelelse. Det betyder, at tilbuddet om gratis lyntest fortsætter i løbet af foråret. Det vil være private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Udbuddet vil gælde fra starten af februar til udgangen af april.

Det er forventningen, at mindst 60 procent af kapaciteten af lyntest skal være mobil fra februar.

Ifølge sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er det afgørende at få opdaget og stoppet nye smitteudbrud.

"Udbuddet på 100.000 daglige private hurtigtest skal gøre indsatsen med hurtigtest mere mobil. Plejepersonalet skal blandt andet kunne få foretaget en hurtigtest for at forhindre, at ny smitte bliver bragt ind på plejehjemmene," udtaler han i meddelelsen.

Det er regionerne, der skal koordinere den mobile indsats med lyntest på tværs af landet. På den måde bliver det i højere grad muligt at foretage lyntest på for eksempel plejehjem og skoler.

Det er samtidigt besluttet at forlænge aftalerne med de fire private leverandører, som i dag leverer 100.000 hurtigtest. Aftalen, der stod til at udløbe 4. januar, forlænges frem til 1. februar.

De fire private leverandører er Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink.

De kommende aftaler vil også indgå i smitteopsporingen. Både positive og negative testsvar bliver indberettet til sundhedsmyndighederne.

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs