Watch Medier

Kendte biotekfolk vil rejse kapital til nyt selskab

En perlerække af kendte biotekfolk med Gubras tidligere forskningsdirektør, Keld Fosgerau, i spidsen har etableret et nyt biotekselskab. Målet er at lave medicin mod uønsket vægttab ved sygdomme som kræft, KOL og leddegigt - et marked med stort kommercielt potentiale.

Keld Fosgerau, stifter og adm. direktør i Pephexia Therapeutics | Foto: Pephexia Therapeutics / PR

Meritterne er alenlange hos holdet, der for nyligt er gået sammen i det nystiftede danske biotekfirma Pephexia Therapeutics. Firmaet har som mål at udvikle ny medicin til behandling af sygdommen kakeksi.

Sygdommen, der er en følge af især kræft, hjertelidelser, lungesygdommen KOL og leddegigt, er skyld i 1,5-2 millioner årlige dødsfald som resultat af voldsomme uønskede vægttab.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Re-Match relancerer børsambition

Den danske hardtech-fond Nordic Alpha Partners går atter i markedet med genanvendelsesvirksomheden, hvis børsambitioner blev sat på pause i september. De prominente kerneinvestorer er fortsat med, men beløbet, virksomheden vil rejse, er blevet mindre.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs