Watch Medier

Efter 20 år nærmer Novo Nordisk sig afkast på fedmebehandling

Novo Nordisks topchef siger, at medicinalselskabet er tæt på breakeven og på at have "en ganske tilfredsstillende forretning" på fedmeområdet.

Adm. direktør i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Novo Nordisk er efter to årtier med investeringer og opbygning af sit fedmeområde ved at nærme sig en vigtig milepæl: Afkast!

Det skriver Finans.

"Hvis du ser på de akkumulerede investeringer, har vi stadigvæk ikke fået noget afkast, men vi er tæt på at nå breakeven og have en ganske tilfredsstillende forretning," siger Novo-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i forbindelse med en sundhedskonference arrangeret af JPMorgan, ifølge Finans.

Udmeldingen fra Novos topched skal ses i forhold til, at koncernen siden 2015 har haft et godt salg af fedmemidlet Saxenda, der i 2019 leverede 5,7 mia. kr. til toplinjen, mens salget i de første ni måneder af 2020 var på 4,2 mia. kr.

Alligevel er det først nu, at Novo Nordisk målt på et kalenderår, ikke har en underskudsforretning på fedmeområdet, skriver Finans.

Mere fra Watch Medier

Mærsk har udledt langt mere CO2 end tidligere oplyst

Nye beregninger fra Mærsk viser, at rederikoncernen har udledt markant mere CO2 end først rapporteret. Forskellen fra de tidligere beregninger er større end den mængde, som det samlede danske landbrug udledte i 2021.

Underskud og formandsskifte i Gyldendal

Efter frasalg af den underskudsgivende bogstreamingtjeneste Chapter og en lavere indtjening på flere områder fik forlagshuset et underskud på næsten 60 mio. kr. i 2022. Næstformand overtager formandsposten ved næste generalforsamling.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs