Watch Medier

Sydbank-topchef er klar på at købe flere banker

Fremtidige fusioner er dog betinget af, at Sydbank er det fortsættende institut, mener topchef Karen Frøsig, der ikke tror på "den fjendtlige overtagelse."

Karen Frøsig, topchef i Sydbank. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Sydbank annoncerede i oktober købet af Alm. Brand Bank for 1,8 mia. kr., og den Aabenraa-baserede bank er klar på flere fusioner. Sådan lyder meldingen fra Sydbank-topchefen, Karen Frøsig, i et interview med Børsen.

Det er dog en forudsætning, at Sydbank er det fortsættende institut i andre eventuelle fusioner, mener Karen Frøsig. Og så er det vigtigt, at den anden part selv er med på idéen, sådan som det var tilfældet med Alm. Brand-fusionen.

"Det var jo Alm. Brand Bank, der rakte ud i sektoren. Vi tror ikke på den fjendtlige overtagelse. Vi synes, at det er sjældent, at det lykkes, selvom det får meget omtale, mens det står på," siger Karen Frøsig til Børsen.

Sydbanks nye kundegebyr kan brede sig til andre banker

Banksalg medfører ekstraordinært udbytte til Alm. Brand-aktionærer 

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs