Watch Medier

Borgmester kalder Esbjerg oplagt som franske Totals nye havvind-base

Et planlagt bud fra Total på det danske havvindprojekt Thor kan blive startskuddet til, at det franske energiselskab etablerer en havvindbase i Esbjerg. Det håber borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen. | Foto: Claus Bonnerup

Det ville være både ønskværdigt og fornuftigt, hvis det franske olieselskab Total fremadrettet valgte at placere nogle af sine havvindaktiviteter ved Esbjerg Havn. Det siger byens borgmester, Jesper Frost Rasmussen, til Jyske Vestkysten:

"Allerede da Totals topchef, Patrick Pouyanné, i efteråret 2019 besøgte Esbjerg, havde jeg en snak med ham, hvor jeg meddelte, at Esbjerg med byens og havnens mangeårige opbyggede kompetencer inden for havvind, var et oplagt sted for Total at placere et epicenter for selskabets vindaktiviteter," siger borgmesteren.

Ifølge Jyske Vestkysten var topchefen ikke afvisende over for ideen, idet han omtalte Esbjerg som et "naturligt sted", hvis muligheden skulle opstå.

Bud på Thor

Som EnergiWatch har beskrevet, kunne Total i sidste uge annoncere sit bud på den kommende danske havmøllepark Thor i et samarbejde med det spanske selskab Iberdrola.

Energigiganterne er gået sammen i et 50/50 joint venture og er blevet prækvalificeret sammen med en håndfuld andre bydere.

Total, som overtog A.P. Møller-Mærsks olie- og gasaktiviteter, har i forvejen kontor ved havnen i Esbjerg. Men her handler det om produktion af olie og gas, hvor selskabet er den klart største aktør i den danske Nordsø. På den lange bane har Total dog planer om at omstille forretningen til nuludledning i 2050.

Total får aftale om 1,6 GW sol og lagring 

Dansk havvindudbud tiltrækker stjernefelt 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs