Watch Medier

Elektronikkæder ramt af flaskehalse på containermarkedet

Elektronikkæder som Power og Elgiganten mærker konsekvenserne af de for øjeblikket pressede globale logistiksystemer, skriver Børsen. Ved flere lejligheder er varer blevet flyttet fra containere til fly, fortæller direktør.

Power-direktør Jesper Boysen venter en effekt på omsætningen. | Foto: Linda Johansen

Store elektronikkæder som Power og Elgiganten kan godt mærke, at de globale logistiksystemer lige nu er under et stort pres, skriver Børsen.

Elgiganten har flere gange måttet have sine varer læsset på fly frem fror containere, fortæller direktør Peder Stedal til avisen. Hos Power venter direktør Jesper Boysen, at de store flaskehalse og logistikproblemer kommer til at koste på toplinjen.

"Efterspørgslen er der, men vi kan ikke få varerne, og vi skal samtidig kompensere for nedlukkede butikker. Det er en situation, som vi aldrig tidligere har stået i. Ikke engang noget, der ligner," siger Powers Jesper Boysen til avisen.

Han peger på "en direkte mangel på containere, som er det helt store problem", og hvor priserne er "fuldstændigt eksploderet" med transportomkostninger, der ifølge direktøren er næsten ti gange højere end normalt.

Også Elgiganten har problemer med at få sine varer frem. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Også Elgiganten har problemer med at få sine varer frem. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
 

Over halvdelen af verdens containerskibe kom for sent i december 

Store flaskehalse i Long Beach er blevet containerindustriens joker 

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs