Watch Medier

Regeringen og topchefer vil have del i grønt milliardmarked i USA

Topchefer fra blandt andet Ørsted, Vestas, Rockwool, Chr. Hansen og Novozymes foruden fem erhvervsorganisationer skal til virtuelt møde med statsministeren fredag om at få del i et forventet grønt boom i USA, skriver Jyllands-Posten

Statsministeren har inviteret en række topchefer til møde om at sikre et grønt eksporteventyr til USA. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

I lyset af den amerikanske præsident Joe Bidens fokus på klima og grøn omstilling, er statsminister Mette Frederiksen og flere danske topchefer nu gået i kamp i håbet om at sikre Danmark et eksporteventyr til USA.

Det skriver Jyllands Posten Erhverv.

Joe Bidens indtræden som ny præsident og ikke mindst hans ambitiøse plan om at investere 2000 mia. dollar i grøn omstilling i USA, rummer et usædvanligt stort potentiale for dansk eksport.

Det mener landets statsminister, Mette Frederiksen, som har inviteret Ørsteds administrerende direktør, Mads Nipper, til en indledende snak om mulighederne for at kapre en grøn milliardgevinst.

Målet er ifølge avisen at skabe et samarbejde mellem regeringen og danske virksomheder, for derved at lette myndighedsarbejdet samt åbne op for eksportmuligheder på både føderalt- og delstatsniveau.

- Med de nye toner i forhold til klima har vi en mulighed, som kan gå hen og blive dominerende for dansk erhvervsliv i de kommende år, og derfor skal vi sætte ind så hurtigt som muligt, siger Mette Frederiksen til Jyllands Posten Erhverv.

Ifølge avisen har statsministeren inviteret adskillige topchefer samt fem store erhvervsorganisationer til virtuelt møde fredag for at sætte turbo på eksporten af klimaløsninger til USA.

Til den virtuelle rundbordssamtale ventes direktører fra blandt andet Vestas, Rockwool, Chr. Hansen og Novozymes, skriver Jyllands Posten Erhverv.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs