Watch Medier

Carlsbergfondet får færre medlemmer af Carlsbergs bestyrelse

Carlsbergfondet, der er hovedaktionær i bryggeriet Carlsberg, vil reducere sin repræsentation i bryggeriets bestyrelse fra fem til to medlemmer. Hensigten er at imødekomme reglerne for god selskabsledelse og sikre de rette kompetencer i bryggeriets ledelse.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Carlsbergfondet, der sidder på stemmemajoriteten i bryggerikoncernen Carlsberg, vil på Carlsbergs generalforsamling om to år - i 2023 - kun foreslå to medlemmer fra sin egen bestyrelse som kandidater til bestyrelsen i Carlsberg.

Det oplyser fonden mandag.

Den ene kandidat vil være Carlsbergfondets formand, der tiltænkes rollen som næstformand i bestyrelsen for Carlsberg, mens den anden kandidat vælges blandt og af fondets bestyrelse baseret på relevante kompetencer i relation til bestyrelsen i Carlsberg, oplyses det.

I dag er der i alt 16 medlemmer i Carlsbergs bestyrelse heraf fem medarbejdervalgte og fem fra fondet.

"Den fremtidige ændring i sammensætningen af bestyrelsen bunder i god selskabsledelse og hensyntagen til den diversitet, det branchekendskab og de globale erhvervsmæssige erfaringer, som bestyrelsen for en moderne og progressiv international virksomhed bør repræsentere," udtaler Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand i Carlsberg og Carlsbergfondet.

Han pointerer, at ændringerne også er i tråd med, hvordan andre danske erhvervsdrivende fonde over de senere år har valgt at ændre deres repræsentation i bestyrelserne for de virksomheder, de kontrollerer.

Det fremhæves, at Carlsbergfondet også i 2023 fortsat vil være kontrollerende aktionær i Carlsberg

Fondet er ifølge fundatsen pålagt at eje aktier svarende til en andel på mindst 51 pct. af stemmerne i Carlsberg. Ved udgangen af sidste år ejede Carlsbergfondet 29 pct. af aktierne og en andel på 75 pct. af stemmerne i Carlsberg.

Østeuropæisk forretning klarer sig bedre end forventet hos Carlsberg

 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs