Watch Medier

Dansk medicinalselskab kan være på vej med corona-spyttest til hjemmebrug om få måneder

Medicinalselskabet Bioporto er ved at undersøge, om selskabets spyttest kan fungere som en hjemmetest. Der vil formentlig gå et par måneder, før produktet er klar til hjemmebrug.

BioPortos topchef, Peter Mørch Eriksen. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Det danske børsnoterede medicinalselskab Bioporto er for tiden ved at undersøge, om selskabets spyttest mod corona kan fungere som en hjemmetest.

Bioporto venter stadig på de sidste testresultater, fremgik det af et indslag på DR søndag aften, men det er forventningen, at testen bliver 90 pct. sikker, lød det.

"Jo simplere adgang vi har til de her test, jo mere bliver de brugt, og jo hurtigere får vi styr på den her pandemi," siger topchef i Bioporto Peter Mørch Eriksen i indslaget.

Prisen bliver omkring 100 kr., men der vil formentlig gå et par måneder, før produktet er klar til hjemmebrug.

Målsætningen er at udvikle en test, der ved hjælp af en spytklat kan give folk svar på, om de er smittet inden for ti minutter.

I indslaget bliver topchefen spurgt, hvor sikker han er på, at hjemmetest bliver et vigtigt element i fremtidens teststrategi:

"Det kan man aldrig være sikker på. Men jeg tror, at med det, man kigger på i pandemien i dag, så tror jeg, at hjemmetest bliver en altafgørende ting. Jeg tror, at du kommer til at se, at folk kommer til at se det som et naturligt fænomen - simpelthen for at undgå den her meget kraftige nedlukning igen," sagde topchefen.

Efter omtalen af spyttesten i indslaget på DR steg kursen på Bioportos aktier tidligt mandag med 9 pct.

 

Mere fra Watch Medier

Maersk siger farvel til stor profil

Palle Laursen stopper som flådechef i Maersk efter 25 år i rederiet. En anden leder skal også stoppe i Maersk, som er i gang med store interne forandringer.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs