Falck vil indføre bemandede droner via nyt samarbejde

Danske Falck har netop indgået en teknologiaftale med droneleverandøren Kitty Hawk fra Silicon Valley. Målet er at kunne tilbyde bemandede droner i beredskabssektoren i fremtiden.
Testflyvninger over Fyn sidste år. | Foto: SDU/PR
Testflyvninger over Fyn sidste år. | Foto: SDU/PR

Falck har indgået et teknologisamarbejde med den amerikanske droneleverandør Kitty Hawk, og det danske selskab er dermed et skridt nærmere på at have bemandede droner som en del af dets ydelser.

Det oplyser den danske redningskoncern i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at målet med samarbejdet er at etablere en innovationsplatform, der kan udvikle rammerne for brugen af bemandede droner inden for beredskabsområdet.

"Aftalen med Kitty Hawk betyder, at vores satsning på at integrere bemandende droner i vores ambulancedrift går ind i en ny fase. Kitty Hawk kommer med teknologien, mens vi i Falck bidrager med vores ambulancetjeneste som konkret case," siger CEO i Falck, Jakob Riise, i meddelelsen.

ITWatch har tidligere haft Falcks drone-brug i fokus, da redningskoncern i marts sidste år påbegyndte testflyvninger i åbent luftrum over Fyn.

Projekt Healthdrone, som det er blevet døbt, transporterer blodprøver og medicin mellem sundhedspersonale i henholdsvis Svendborg, Odense og Ærø. Det endelige mål er at kunne transportere sundhedspersonale mellem lokationerne.

Fynsk dronefirma har opnået en rekordhøj investering

Derfor kan nye drone-aftaler blive vigtige for Danmark – om noget tid 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også