Kæmpe aktieudstedelse fra Tryg kan påvirke kurserne på Topdanmark og Alm. Brand

Trygs kommende store aktieudstedelse på 37 mia. kr. kan få en indirekte effekt på aktiekurserne for Topdanmark og Alm. Brand.
Topdanmarks aktiekus kan komme til at lide under Trygs store aktieemission. | Foto: Topdanmark/PR
Topdanmarks aktiekus kan komme til at lide under Trygs store aktieemission. | Foto: Topdanmark/PR
AF RTIZAU FINANS

Forsikringsselskabet Trygs kæmpestore emission på 37 mia. kr. til at finansiere sin del af købet af britiske RSA kan få kursmæssig betydning for rivalerne Topdanmark og Alm. Brand.

Det vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, som peger på, at investorerne i Tryg vil overveje at udnytte deres tegningsretter og dermed øge deres eksponering i selskabet og mod forsikringssektoren generelt.

"Dermed kan emissionen også komme til at få en indirekte effekt på aktiekurserne for Topdanmark og Alm. Brand. Flere penge til Tryg kan betyde færre til de andre, hvis ikke sektoreksponeringen skal øges," skriver Per Hansen i en kommentar.

Både Topdanmark og Alm. Brands aktiekurser faldt da også mandag, da emissionen blev offentliggjort, men de rettede sig siden igen og sluttede næsten uændret.

Tryg faldt mandag hele 5 pct. til 184,30 på nyheden, hvilket ifølge investeringsøkonomen skyldes den store forskel mellem børskursen før emissionen - på 194 kr. - og emissionskursen.

"En betydelig del af aktiekursen "bæres" nu af de tegningsretter, som kommer i handel i slutningen af denne uge. Investorerne frygter/spekulerer i, at der kan være en del, som ikke ønsker fuldt ud at deltage i emissionen," skriver Per Hansen.

Hvis kursen på tegningsretterne falder i perioden, betyder det, at nye investorer kan købe billigere Tryg-aktier i emissionsperioden, og det vil alt andet lige gøre Tryg mere investeringsattraktiv.

Det kan lægge pres på de andre forsikringsaktier, fordi den relative attraktion ændrer sig.

For Alm. Brand og deres aktionærer kan der også være andre forhold i spil, tilføjer investeringsøkonomen og henviser til, at Tryg skal skille sig af med Codan i Danmark.

10 milliarder for Codan

Det kan ske enten igennem en børsnotering, som han betegner som et mindre sandsynligt udfald, eller igennem et frasalg, som vurderes som det mest sandsynlige scenarie.

"Den mest sandsynlige køber er norske Gjensidige, men Alm. Brand er formentlig også i spil som køber. Hvis Alm. Brand vælger at gå med i processen og eventuelt købe Codan i Danmark, vil det ske til en relativt høj pris," vurderer Per Hansen.

Prisen ventes af afspejle et attraktivt aktiv, hvor der vil være flere om buddet, og hvor en børsnotering vil være alternativet, hvis ikke buddene er tilstrækkeligt høje.

"Prisen på Codan Danmark havner næppe under 10 mia. kr. Det vil i givet fald betyde, at Alm. Brand skal hente penge svarende til deres egen markedsværdi. Det vil være en meget stor mundfuld, som kan lægge pres på deres aktie," skriver Per Hansen.

Ansvarsforsikringer volder besvær: Ny ordning skal friholde Topdanmark-ledelse for ansvar 

Tryg klar med kæmpe aktieudstedelse: Rabat til aktionærerne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også