Watch Medier

Oscar-nomineringer til filmen "Druk" og dens instruktør

Filmen "Druk" og instruktøren Thomas Vinterberg er nomineret til Oscar-priser for Bedste Internationale Film og Bedste Instruktør. Desuden er der en Oscar-nominering til en dansk filmklipper i filmen "Sound of Metal".

Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

For første gang siden 2017 får en dansk film mulighed for at modtage en Oscar for Bedste Internationale Film.

Thomas Vinterbergs film "Druk" er nemlig mandag blevet nomineret til en Oscar for Bedste Internationale Film, oplyser akademiet.

Også Thomas Vinterberg selv er nomineret til en Oscar for Bedste Instruktør.

Derudover er den danske filmklipper Mikkel E.G. Nielsen blevet Oscar-nomineret for Bedste Klipning i filmen "Sound of Metal", fremgår det af meddelelsen fra akademiet.

Prisnomineringer

Aktuel er "Druk" også nomineret til fire priser ved Storbritanniens største filmpris BAFTA, der afholdes 11. april.

Her er filmen nomineret til Bedste Ikke-engelsksprogede Film, Bedste Instruktør, Bedste Manuskript og Bedste Mandlige Hovedrolle.

Blandt mange andre nomineringer var filmen også nomineret til Bedste Udenlandske Film ved dette års Golden Globes. Prisen gik til "Minari".

Herhjemme fik "Druk" solgt over 800.000 biografbilletter inden vinterens coronanedlukning også lukkede biograferne.

"Druk" er et drama om fire gymnasielærere og deres forsøg på at genfinde livsgnisten ved hjælp af indtagelse af alkohol. Lærerne beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Men jo mere alkohol, de får indenbords, jo mere begynder det at køre af sporet.

"Druk" er instrueret af Thomas Vinterberg, skrevet af Vinterberg og Tobias Lindholm og produceret af Sisse Graum og Kasper Dissing for Zentropa. Filmen er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs