Watch Medier

Københavns Lufthavn justerer takster for flyselskaber

For at give flyselskaberne incitament til at komme hurtigere i gang efter corona har Københavns Lufthavn forhandlet en ny takstaftale på plads med flyselskaberne, der skal gælde frem til 2024.

Lufthavnen vil med en ny takstaftale skabe incitament for flyselskaberne til at komme hurtigere i gang efter corona. | Foto: Tariq Mikkel Khan

Coronapandemien har sat et effektiv stop for luftfarten. Derfor har Københavns Lufthavne og flyselskaberne forhandlet en justering af takstaftalen på plads, der skal dække perioden fra marts 2021 til udgangen af 2023.

Det oplyser lufthavnen i en børsmeddelelse torsdag.

"En genstart, som på den korte bane giver flyselskaberne incitament til at komme hurtigere i gang, og som på den længere bane giver CPH et bedre økonomisk fundament at bygge fremtiden på," skriver lufthavnen om aftalen.

Aftalen er blevet godkendt af Trafikstyrelsen. Den omfatter justeringer til de eksisterende incitamentsprogrammer samt introduktionen af et nyt incitamentsprogram for specifikt udvalgte interkontinentale ruter, hvilket vil være med til at fastholde CPH's "konkurrencemæssige position som værende blandt de billigste europæiske storlufthavne fastholdes."

Københavns Lufthavne og flyselskaberne

 indgik i 2018 en fireårig aftale om priserne i lufthavnen. Men coronapandemien har ændret vilkårene, og derfor var en ny aftale nødvendig.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs