Københavns Lufthavn justerer takster for flyselskaber

For at give flyselskaberne incitament til at komme hurtigere i gang efter corona har Københavns Lufthavn forhandlet en ny takstaftale på plads med flyselskaberne, der skal gælde frem til 2024.
Lufthavnen vil med en ny takstaftale skabe incitament for flyselskaberne til at komme hurtigere i gang efter corona. | Foto: Tariq Mikkel Khan
Lufthavnen vil med en ny takstaftale skabe incitament for flyselskaberne til at komme hurtigere i gang efter corona. | Foto: Tariq Mikkel Khan
af ritzau finans

Coronapandemien har sat et effektiv stop for luftfarten. Derfor har Københavns Lufthavne og flyselskaberne forhandlet en justering af takstaftalen på plads, der skal dække perioden fra marts 2021 til udgangen af 2023.

Det oplyser lufthavnen i en børsmeddelelse torsdag.

"En genstart, som på den korte bane giver flyselskaberne incitament til at komme hurtigere i gang, og som på den længere bane giver CPH et bedre økonomisk fundament at bygge fremtiden på," skriver lufthavnen om aftalen.

Aftalen er blevet godkendt af Trafikstyrelsen. Den omfatter justeringer til de eksisterende incitamentsprogrammer samt introduktionen af et nyt incitamentsprogram for specifikt udvalgte interkontinentale ruter, hvilket vil være med til at fastholde CPH's "konkurrencemæssige position som værende blandt de billigste europæiske storlufthavne fastholdes."

Københavns Lufthavne og flyselskaberne

 indgik i 2018 en fireårig aftale om priserne i lufthavnen. Men coronapandemien har ændret vilkårene, og derfor var en ny aftale nødvendig.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også