
Andelen af udenlandske bestyrelsesmedlemmer i Danmarks største børsnoterede selskaber, C25-selskaberne, er steget i løbet af seneste 10 år.
Det skyldes jagten på globale kompetencer og flere kvinder, skriver Jyllands-Posten Erhverv på baggrund af selskabernes indkaldelser til generalforsamling.
Af disse fremgår det, at ni nye udenlandske kandidater er på vej ind i selskaberne, der udgør C25-indekset.
I alt er 83 ud af 166 generalforsamlingsvalgte medlemmer udenlandske, mens andelen for 10 år siden var nede på 31 pct.
"Professionaliseringen af bestyrelsesarbejdet er meget tydelig i C25. Dermed ser du et fokus på kompetencer i stedet for netværk, og nogle kompetencer eller meget specifik faglig viden findes ikke i Danmark, og så leder man efter det i udlandet," siger Christian Fischer, der er partner i Egon Zehnder, der rekrutterer til flere C25-selskaber, til avisen.
Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Lundbeck, forklarer til Jyllands-Posten Erhverv, at C25-selskaberne er blevet større, hvilket har øget konkurrencen og behovet for at øge kompetencerne i selskabet og ledelsen.
Internationaliseringen af selskabsledelserne og bestyrelserne øges yderligere af jagten på kvinder, som der er mangel på i de danske selskaber.
På 10 år er andelen af kvinder i bestyrelserne i C25-selskaberne steget fra 9 til 34 pct.