Watch Medier

Udlændinge strømmer ind i danske topbestyrelser

De største børsnoterede virksomheder i Danmark henter stadig flere udlændinge ind i bestyrelserne i jagten på kompetencer og diversitet. På 10 år er udlændingenes andel af C25-bestyrelserne øget fra 31 til 50 pct.

Udlændinge sidder nu med om bestyrelsesbordet i C25-selskaberne. | Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Andelen af udenlandske bestyrelsesmedlemmer i Danmarks største børsnoterede selskaber, C25-selskaberne, er steget i løbet af seneste 10 år.

Det skyldes jagten på globale kompetencer og flere kvinder, skriver Jyllands-Posten Erhverv på baggrund af selskabernes indkaldelser til generalforsamling.

Af disse fremgår det, at ni nye udenlandske kandidater er på vej ind i selskaberne, der udgør C25-indekset.

I alt er 83 ud af 166 generalforsamlingsvalgte medlemmer udenlandske, mens andelen for 10 år siden var nede på 31 pct.

"Professionaliseringen af bestyrelsesarbejdet er meget tydelig i C25. Dermed ser du et fokus på kompetencer i stedet for netværk, og nogle kompetencer eller meget specifik faglig viden findes ikke i Danmark, og så leder man efter det i udlandet," siger Christian Fischer, der er partner i Egon Zehnder, der rekrutterer til flere C25-selskaber, til avisen.

Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Lundbeck, forklarer til Jyllands-Posten Erhverv, at C25-selskaberne er blevet større, hvilket har øget konkurrencen og behovet for at øge kompetencerne i selskabet og ledelsen.

Internationaliseringen af selskabsledelserne og bestyrelserne øges yderligere af jagten på kvinder, som der er mangel på i de danske selskaber.

På 10 år er andelen af kvinder i bestyrelserne i C25-selskaberne steget fra 9 til 34 pct.

Mere fra Watch Medier

Saxo Bank dropper børsplaner

Planer om at børsnotere Saxo Bank via en tom børsskal i Holland er skrinlagt. Banken begrunder det med ”udfordrende markedsforhold”. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs