Watch Medier

Realdania giver investeringstype ny chance: "Vi var first movers med meget lidt succes"

Efter 15 år forsøger Realdania sig atter med missionsdrevne investeringer, der skal løbe op i over 1 mia. kr. Den nye hovedaktivklasse skal "generere et markedskonformt afkast og en bedre verden," siger adm. direktør Jesper Nygård til EjendomsWatch.

"Vi prøvede for en række år siden at eksperimentere med at blande vores kommercielle investeringer sammen med vores filantropiske formål, og det var vi ikke særlig gode til," fortæller Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, til EjendomsWatch. | Foto: PR / Niels Hougaard

Én ting er kommercielle investeringer. Noget andet er filantropiske ambitioner.

Sådan så man i hvert fald på det indtil for nylig hos byggefonden Realdania, der med baggrund i et investeringsafkast på lige over 2 mia. kr. delte 940 mio. kr. ud til bygningsrelaterede projekter sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs