Topchef i ejendomsselskab fratræder efter magtkamp

Henrik Saxborn stopper som adm. direktør i ejendomsselskabet Castellum, kort efter at en kamp om magten har fundet sted i selskabets bestyrelse.
Henrik Saxborn har siden 2013 været topchef i Castellum og siden 2006 viceadm. direktør. | Foto: PR / Castellum
Henrik Saxborn har siden 2013 været topchef i Castellum og siden 2006 viceadm. direktør. | Foto: PR / Castellum

Ejendomsselskabet Castellum, der ejer en milliardportefølje i Danmark, siger farvel til adm. direktør Henrik Saxborn, der ifølge en meddelelse fra selskabet har ønsket at fratræde.

Hans afgang meddeles, kort efter at den omstridte svenske erhvervsmand tidligere topchef i konkurrenten Klövern Rutger Arnhult netop er valgt ind i bestyrelsen og gjort til formand.

"Castellum er en fantastisk virksomhed og i dag et af de stærkeste ejendomsselskaber i Norden med en førende position inden for teknologisk udvikling og bæredygtighed. Det har været et privilegium at være i stand til at skabe alt det sammen med alle de dedikerede og skønne kolleger," udtaler Henrik Saxborn i meddelelsen.

Der nævnes ingen præcis dato for hans afgang, udover at han vil fortsætte i jobbet i seks måneder, eller indtil en afløser er fundet.

Fra den nye bestyrelsesformand lyder der tak for indsatsen og en konstatering af, at Castellum står godt rustet til fremtiden.

Den nu tidligere bestyrelsesformand Charlotte Strömberg advarede tilbage i december aktionærerne i det børsnoterede selskab mod at indvælge Rutger Arnhult, og to andre medlemmer varslede deres afgang, hvis det skete.

"Rutger Arnhult kontrollerer sammen med nærtstående parter i praksis de børsnoterede ejendomsselskaber Klövern AB og Corem Property Group AB. Disse virksomheder er konkurrenter til Castellum. Vi mener ikke, at det er til gavn for alle aktionærer i Castellum og heller ikke foreneligt med god selskabsledelse at have en bestyrelsesformand i Castellum, der er involveret i konkurrerende aktiviteter," lød det dengang i en pressemeddelelse.

Ballade i bestyrelsen hos ejendomsselskabet Castellum midt under budkrig 

Castellum-formand modsætter sig Klövern-topchef som afløser: "Det vil være til skade for bestyrelsesarbejdet" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også