Mercedes viser klør: Præsenterer Tesla-killer

Tesla har teten på elbil-markedet, men kommende elbiler fra Audi, BMW og nu Mercedes kan true den amerikanske frontløber. Mercedes har varslet en elbil med rekordrækkevidde på 756 km på en opladning.
Mercedes' bud på en elbil i luksusklassen: Mercedes EQS med en rækkevidde på 756 km. | Foto: Mercedes/PR
Mercedes' bud på en elbil i luksusklassen: Mercedes EQS med en rækkevidde på 756 km. | Foto: Mercedes/PR
AF RITZAU FINANS

Mercedes-Benz har officielt løftet sløret for selskabets fuldt ud elektriske udgave af sedan-bilen, der ifølge The Daily Telegraph er blevet specielt designet som et modspil til Tesla,

Tyske Mercedes har været langsommere i optrækket end sine rivaler, når det kommer til elbiler, men ifølge avisen kan selskabets nye elbil potentielt fjerne enhver frygt for, at Mercedes vil halte bagefter på elbil-markedet.

Den nye elektriske EQS-model ventes nemlig at have en rekordrækkevidde for elbiler på op til 470 miles, svarende til 756 km - kun Tesla-modeller, der endnu ikke har ramt markedet, vil sandsynligvis kunne matche dette, skriver avisen.

"Vi tror, at bilen med høj sandsynlighed vil være med til at sætte nye standarder for tekniske funktioner såvel som design og kvalitet for traditionelle køretøjer, men også for elektriske køretøjer med hensyn til visse funktioner," siger Tim Rokossa, der er analytiker hos Deutsche Bank, til The Daily Telegraph.

Tesla har på nuværende tidspunkt teten på elbil-markedet, men elbil-annonceringer fra Audi, BMW og nu Mercedes risikerer at markere en ny og stor trussel for Tesla, skriver avisen.

Nyheden om Mercedes' elbil kommer samtidig med Ferraris annoncering om at offentliggøre sit første helt elektriske køretøj i 2025.

Den nye elektroniske EQS-model vil være til salg senere denne sommer, skriver The Daily Telegraph.

Tyske bilproducenter overhaler Teslas elbilsalg i Europa

Elbiler vinder frem og Tesla taber markedsandele

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også