Hørekoncern vil børsnotere datterselskab i USA

Den privatejede høreapparatkoncern WS Audiology vil lade det forretningsben, som tager sig af onlinesalg, børsnotere i USA. Koncernen består af danske Widex og tyske Sivantos og har siden fusionen i 2019 leveret flere skuffende resultater.
Høreapparatkoncernen WS Audiology vil nu til at børsnotere en del af virksomheden. | Foto: WS Audiology / PR
Høreapparatkoncernen WS Audiology vil nu til at børsnotere en del af virksomheden. | Foto: WS Audiology / PR
AF RITZAU FINANS

Høreapparatkoncernen WS Audiology vil børsnotere sit hollandsk-registrerede datterselskab, Hear.com, i USA.

Selskabet har i denne uge indsendt ansøgning til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, om at blive noteret på Nasdaq-børsen i USA.

Der oplyses i ansøgningen ikke noget om tidspunkt eller udbudsinterval, ligesom det heller ikke fremgår, hvor meget af selskabet hovedaktionærerne vil afgive.

Det fremgår dog, at hovedaktionærerne fortsat planlægger at eje mere end 50 pct. af Hear.com, som arbejder med online-salg.

Provenuet fra emissionen vil blive brugt til nedbringelse af gæld - blandt andet tilbagebetaling af aktionærlån. Eventuelt yderligere provenu vil blive anvendt til yderligere vækst, eventuelle opkøb samt implementering af Hear.coms strategi, fremgår det af ansøgningen til SEC.

WS Audiology er en fusion af danske Widex og tyske Sivantos (oprindeligt Siemens Audiology Solutions). Koncernen er i dag ejet 51 pct. af Widex-familierne Tøpholm og Westermanns fælles selskab T&W Medical. De resterende 49 pct. ejes af den svenske kapitalfond EQT, som bragte Sivantos ind i fusionen.

De to selskaber fusionerede i 2019, og foreløbig er resultaterne udeblevet, idet den sammenlagte koncern har præsteret flere skufferende underskud.

Datterselskabet Hear.com, der står til at komme på Nasdaq-børsen, opererer i 11 lande primært i Nordamerika og Asien.

Morgan Stanley, J.P. Morgan, Deutsche Bank Securities, Goldman Sachs, Bofa Securities, William Blair and Truist Securities er såkaldte underwriters for emissionen.

WS Audiology har tabt 3,7 mia. kr. på to år – topledelse afviser at tale om hvornår selskabet kan give overskud 

WSA-direktør: Der er kun én vej frem for os i VA

WS Audiology tilbagebetaler coronastøtte fra staten

WS Audiology henter kvinde til mandsdomineret topledelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også