Watch Medier

Danske Banks nye topchef udfordret af pres på markedsandele

Danske Bank-datterselskaberne Danica, Realkredit Danmark og Home har pres på deres markedsandele i pension, realkredit og ejendomsformidling. Det skal bankens nye topchef, Carsten Egeriis, forsøge at løse.

Carsten Egeriis er ny adm. direktør i Danske Bank. | Foto: Danske Bank/VIA REUTERS / X80001

Mandag skiftede landets største bank, Danske Bank, atter topchefen ud, da Chris Vogelzang efter en sigtelse i en hollandsk hvidvasksag blev erstattet med Carsten Egeriis.

Dermed har den 44-årige dansker takket ja til at guide banken gennem en række dårlige, selvskabte sager, dårligt image, udfordrede markedsandele og høje omkostninger.

Det skriver Finans.

Realkredit Danmark har tabt markedsandele de seneste fire år, mens boligmarkedet ellers er buldret frem. Også pensionsselskabet Danica har tabt terræn til konkurrenterne, hvor andelen af markedet siden 2015 er faldet fra 18,2 pct. til 13,9 pct. sidste år. Ejendomsmæglerkæden Home har ligeledes haft svært ved at holde fast i sin del af kagen.

"Jeg tror, at bankens ledelse ikke kan være tjent med den vækst eller mangel på samme, som eksempelvis Realkredit Danmark fremviser i øjeblikket. Jeg er med på, at hvidvaskskandalen i Estland gør det svært at tage markedsandele, men det bør blive bedre, som årene går," kommenterer siger Anders Vollesen, bankanalytiker i Jyske Bank, over for Finans.

Carsten Egeriis har også arvet en 2023-plan, som til den tid skal sikre en forrentning af egenkapitalen på 9-10 pct., mens omkostningsprocenten skal sænkes fra 67,2 pct. til et sted i 50'erne. Det vil kræve besparelser på 6 mia. kr., vurderes det.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs