Watch Medier

Ventilfirma børsdebuterer med voldsom stigning

Virksomheden Hydract, der producerer energibesparende ventiler, bragede onsdag ind på minibørsen First North med en kraftig stigning. Direktøren kalder det en "overvældende modtagelse".

Hydrauliske ventiler fra Hydract. | Foto: Hydract/PR

Industriselskabet Hydract debuterede ondsag på First North-vækstbørsen i København, og det skete med et gevaldigt brag og en stigning på hele 220 pct.

Onsdag morgen handledes aktien således i 16 kr. mod noteringskursen på 5 kr. per aktie.

Hydract producerer og sælger ventiler og andre produkter, som skal bidrage til den grønne omstilling i procesindustrier, hvor der stilles krav til hygiejnisk produktion.

En af Hydracts store kunder er eksempelvis bryggeriet Carlsberg, der længe har fulgt med i udviklingen af Hydracts vanddrevne hydrauliske ventiler, som bryggeriet bruger i produktionslinjen i blandt andet Fredericia.

"Med optagelsen af Hydract på Nasdaq First North har vi nået en vigtig milepæl på den rejse, som begyndte i 2008 med udviklingen af vores vandhydraulikteknologi," siger Peter Espersen, der er administrerende direktør hos Hydract, i en pressemeddelelse onsdag.

"Den overvældende modtagelse blandt aktionærerne er lige så vigtig for os som den kapital, vi har rejst. Den bekræfter et samfundsønske om, at industrien skal bidrage til den grønne omstilling, og at bæredygtig industriel produktion og sund forretning ikke er hinandens modsætninger," fortsætter han.

Udbuddet af i alt 7 mio. Hydract-aktier blev overtegnet med godt 850 pct.

Hydract melder aktieudbud for overtegnet med 861 pct. 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs