Watch Medier

Nordea sænker grænsen for minusrenter og lader erhvervskunder betale mere

Nordea vil nu tage minusrenter af en opsparing på 100.000 kr. Tidligere lå grænsen ved en kvart mio. kr. Samtidig indfører banken mulighed for at tage en væsentlig rentemarginal på erhvervsindlån.

Nu komemr der negative renter på Indlån i Nordea på over 100.000 kr. Erhvervskunderne skal også betale mere på indlån. | Foto: Philip Davali/Philip Davali, Ekstra Bladet

Grænsen for, hvornår kunderne skal betale negative renter i Nordea, sænkes nu til 100.000 kr. mod hidtil 250.000 kr.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse og forklarer, at det koster banken mange penge at placere sit store indlånsoverskud.

"Da danskerne fortsat sparer mere op, end vi som bank kan låne ud, fortsætter vi med at have et markant indlånsoverskud, der koster os penge at placere," siger Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for danske privatkunder i Nordea, i meddelelsen.

Banken oplyser, at den vil rådgive kunderne til, hvor pengene bedst kan placeres.

"Det betyder også, at vi i nogle tilfælde vil anbefale, at man beholder pengene på sin konto til den negative rente. Det kan være relevant, hvis alternativerne enten ikke matcher ens risikoappetit, tidshorisont, eller hvis man af andre årsager ønsker at have sin opsparing stående i kontanter," siger Mads Skovlund i meddelelsen.

Rentemarginal på erhvervsindlån

I samme ombæring oplyser Nordea, at banken nu vil lade erhvervskunder betale mere for at have pengene stående. Den maksimale pris stiger fra -0,75 pct. til -1,25 pct.

I skrivende stund koster det -0,5 pct. at sætte pengene i Nationalbanken for Nordea. Der bliver altså tale om en større rentemargianal til Nordea.

"De negative renter er kommet for at blive, og det ændrer grundlæggende betingelserne for at drive bank. Som ansvarlig virksomhed bør vi tilpasse os den ny virkelighed og se på en normalisering af bankens indlånsrentemarginal," siger Bjørn Bøje Jensen, bankdirektør med ansvar for danske erhvervskunder i Nordea.

De små kunder, i det såkaldte Business Banking Direct-segment, vil dog ikke blive påvirket.

"Det er vigtigt at understrege, at alle små erhvervskunder er fritaget fra sænkningen af indlånsrenten dels af hensyn til den aktuelle Corona-situation, og dels fordi gruppen ofte består af enkeltmandsvirksomheder med tæt sammenhæng mellem virksomheds- og privatøkonomi," siger Bjørn Bøje Jensen.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs