Watch Medier

Super League-boss: Udbryderliga kan ikke fortsætte

Projektet med European Super League har ingen fremtid, siger udbryderligaens medstifter, Andrea Agnelli fra Juventus. De seks engelske klubber i projektet plus nu også Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus er faldet fra.

Juventus-præsident Andrea Agnelli fra industrifamilien bag Fiat erkender, at Super League ikke kan blive en realitet. | Foto: Salvatore Laporta/Ritzau Scanpix

Så er det slut.

Udbryderligaen European Super League kan ikke længere fortsætte, siger Super League-næstformand og Juventus-formand Andrea Agnelli ifølge Reuters.

Meldingen kommer, efter at seks engelske Premier League-klubber trak sig fra Super League sent tirsdag aften og natten til onsdag.

Andrea Agnelli kan heller ikke se projektet udfolde sig i fremtiden efter de engelske klubbers exit.

"For at sige det ligeud og være ærlig, nej, det er åbenlyst ikke tilfældet," siger Agnelli til Reuters.

De seks engelske klubber, der var med i planerne om Super League, og som nu har trukket sig, er Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool og Arsenal.

De øvrige seks klubber var Real Madrid, FC Barcelona og Atlético Madrid fra La Liga samt Inter, AC Milan og Juventus fra Serie A.

Af dem har Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus nu også sagt fra, og med Agnellis dødsstød til projektet virker det kun til at være et spørgsmål om tid, før de sidste giver sig.

Andrea Agnelli siger dog også, at han stadig mener, at europæisk fodbold trænger til forandringer. Han fortryder ikke, at udbryderligaen blev forsøgt søsat for omkring to døgn siden.

"Men jeg må erkende, at jeg ikke tror, at dette projekt stadig er kørende nu," siger Andrea Agnelli.

Har afføst skarpe reaktioner

Efter søndagens annoncering af Super League er kritikken væltet ned over projektet og de 12 stiftende klubber.

Nationale og internationale forbund, politikere og fans har langet hårdt ud efter Super League, og det har været medvirkende til, at det hele er faldet til jorden.

I Danmark er projektet ikke blevet spået mange ben at gå på af sportscheferne på TV 2 og Nent, der har tv-rettighederne til de største europæiske ligaer. Begge pegede på idéen som eb mulig brik i et forhandlingsspil over for Uefa, fordi topholdene ønsker mere ud af de eksisterende turneringer.

"Hvert tredje år er der en forhandling om, hvordan milliarderne skal fordeles fra Champions League, Europa League og Conference League. Så vi kan stille urene efter, at deromkring vil rygterne om nye europæiske superligaer komme. Jeg erkender, at storklubberne er gået skridtet videre denne her gang," sagde sportschef hos Nent, Peter Nørrelund, i den forbindelse til MediaWatch.

Alle engelske klubber trækker sig fra udbryderturnering

Nent-topchef: Super League kan blive en "episk fiasko"

Planer om udbryderliga skyder klubbers aktiekurs i vejret

Tv-stationer fordømmer plan om udbryderliga

Broadcastere er skeptiske over for Super League-forslag: Vi har hørt det før 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs